Selecteer een pagina
Home 5 Lifestyle 5 Buitensporten – en outfits – waardoor je wil dat ’t altijd lente is

Buitensporten – en outfits – waardoor je wil dat ’t altijd lente is

Laatste update: 6 april 2021
Buitensporten voor in de lente

Ben je klaar met stilzitten of dagelijks hetzelfde rondje wandelen in je lunch? Dit voorjaar pakken we het helemaal anders aan. Bijvoorbeeld door een nieuwe buitensport uit te proberen – of een oude weer op te pakken. Ga eens suppen, golfen, voetballen of skateboarden. Laat die zon maar komen!

1. Suppen op de sloot achter je huis

Je hoeft helemaal niet ver te gaan voor een actieve dag in de zon. Een uurtje stand up paddling brengt genoeg plezier – en flinke spierpijn in de armen en buik. Leen de surfplank van de buurman, de peddel van de buurjongen en trek een outfit uit de kast die best nat mag worden. Wil je geen nat pak halen? Probeer dan eerst te peddelen op je knieën of zorg voor een ontspannen, rechte houding. Vooroverbuigen op je plank zorgt namelijk voor onstabiliteit. Wissel voldoende van kant met peddelen en maak krachtige slagen.

Zorg ook dat je een droge outfit meebrengt in een waterdichte tas. Liefst met een warm vest, mocht je toch te water raken. Suppen kan gemakkelijk op het meertje in de buurt, aan de kust en in de lokale sloot. Zo zie je jouw stad nog eens vanuit een ander perspectief. Oh en; vergeet je niet in te smeren!

2. Een potje golf (in eigen achtertuin)

Zonnig weer vraagt natuurlijk om een balletje slaan op de golfbaan. Boek je tijd bij je lokale club en trek de korte broek uit de kast voor een fijne dag op de green. Geen lid van een golfclub? Je kan thuis ook oefenen. Koop hiervoor een putting mat óf zet zelf een aantal holes uit in de achtertuin met speciale putting cups.

Vergelijkbaar met golf én prima uit te voeren in je eigen achtertuin: croquet. Dat is -inderdaad – die sport met de poortjes en hamertjes. Ook ideaal om bijvoorbeeld samen met de kids te doen op een zonnige zondagmiddag. Ook hiervoor de spullen niet in huis? Maak gemakkelijk zelf poortjes met lange satéstokken en plakband. Gebruik een bezem of parapluhandvat als je hamer.

De show stelen op de golfbaan? Zo draag je de korte broek professioneel én netjes.

3. Voetbal of basketbal op het veldje in de buurt

Duik in de donkere hoek van de schuur en zoek die bal op. Met lekker weer ga jij als vanouds een potje voetballen in het park of op een voetbalveldje in de buurt. Kan gewoon in je Hyperflex jeans en een fijne polo. Draag wel een donker model, zodat je geen zichtbare grasvlekken hebt na die heldhaftige sliding.

Geen voetbalveld beschikbaar, maar wel een basket aan je schuur? Dan kan je met deze outfit ook prima uit de voeten. Neem wel een koeltas mee met een verfrissend biertje, flesje water of blikje cola. Van scoren word je immers dorstig.

4. Skateboarden op de dijk

Heb jij je skateboard nog op zolder liggen? Hoog tijd om die weer eens uit het stof te trekken voor een paar van je beste trucs of zelfs een tochtje over de dijk. Al is een longboard natuurlijk geschikter voor lange afstanden. Voor deze intensieve tocht draag je comfortabele kleding die wat ruimer valt en veel stretch heeft.

Meer voorjaarsoutfits? Wij delen onze ultieme lentebasics.

Lees ook

Meer tips en inspiratie

Campingoutfits waarin je wél gezien wil worden

Campingoutfits waarin je wél gezien wil worden

Camper klaar en out of office ingesteld? Dan is de vakantie officieel begonnen. Blijf jij deze zomer dichtbij huis? Dan ga jij voor praktische, maar stijlvolle outfits. Met deze campingoutfits maak jij indruk op het kampeerterrein – zelfs met die wc-rol onder je...

Zomeroutfits die in je handbagagekoffer passen

Zomeroutfits die in je handbagagekoffer passen

Hoewel je de afgelopen weken vast al hebt gesmuld van een heerlijke barbecue of een dagje op het water, is het nu tijd voor het échte genieten. Deze zomeroutfits passen in jouw handbagagekoffer!Nodig toe aan nieuwe zomerkleding? Dan is niets fijner dan laagjes! Zo kan...

Vaderdagcadeaus waar je papa écht mee verrast

Vaderdagcadeaus waar je papa écht mee verrast

Tijd om die pa voor jou eens in het zonnetje te zetten. Ook wanneer je moeite hebt met het verzinnen van een originele verrassing, weten wij zeker dat wij nét dat perfecte cadeau voor vader of opa in huis hebben. Geef jij straks een luxe, stijlvol of juist praktisch...