Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/08/Corduroy-klein.jpg

De corduroy broek voor heren

Hoe stijl je deze stof?

corduroy

Corduroy is ook dit seizoen weer een trend! Vorige jaren veroverde deze trend al steeds meer het straatbeeld en ook dit najaar zie je het weer overal. De stof komt terug in verschillende kleding, van pakken en colberts tot aan broeken en meer.

De stof corduroy is helemaal in en zorgt voor een luxe uitstraling. Heb jij al items in deze stof in je kast hangen? Lees snel verder welke kledingstukken jij dit najaar in je kast moet hebben!

Wat is het precies?

In de jaren ’70 was corduroy al helemaal in. Daarna is de stof langzaam aan uit het straatbeeld verdwenen maar sinds 2017 heeft het eigenlijk een comeback gemaakt. En daar zijn wij blij mee!

Corduroy, ook wel ribcord genoemd, is een van de meest veelzijdige poolstoffen. De stof wordt gemaakt door met extra garens op regelmatige afstand van elkaar ribbels te weven die gesneden en geruwd worden. Het aantal ribbels per centimeter bepaalt het uiterlijk van de stof. Hoe minder ribbels per centimeter, hoe dikker de stof. Op deze manier kun je juist of een hele chique uitstraling of een stoere uitstraling creëren.

Deze items moet je hebben!

Je kunt corduroy op verschillende manieren stijlen en met van alles combineren. Voor mannen is vooral de ribfluwelen broek helemaal in. De ribstof staat goed met een contrasterende stof. Draag op een corduroy broek voor heren bijvoorbeeld een katoenen overhemd. Maar je hebt dit seizoen ook de optie om helemaal in deze stof te gaan: kies voor een pak. Zo combineer je jouw broek met een corduroy blazer voor heren. De stof is geschikt voor vele gelegenheden. Kies voor een heel pak voor bijvoorbeeld een bruiloft of ga juist voor een subtielere look door alleen voor een broek te gaan.

Ook bij ons ga je deze trend terug zien in onze najaarscollecties. Wil jij jezelf helemaal volgens de laatste trends kleden en ook corduroy items aanschaffen? Houd de winkels en webshop dan goed in de gaten!

Deel dit bericht: