Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2018/11/Jonge-vaders-klein.jpg

Dé hulpcursus voor toekomstige vaders

En meteen een opfriscursus voor vaders die opnieuw een kindje verwachten!

Jonge vaders

Het is een erg spannende periode voor jou en je vrouw wanneer jullie een kindje verwachten. Voor haar is het lichamelijk en mentaal erg zwaar en daarom vergeten de meeste vaak dat zo’n zwangerschap niet alleen zwaar is voor de vrouw. Want jij wordt ook voor het eerst vader en wat moet je doen? Hoe zorg je voor zo’n baby? Geen zorgen toekomstige vaders: wij helpen je op weg.

Met deze hulpcursus zijn jullie up-to-date van de belangrijkste dingen die moeten gebeuren voor- en nadat je baby is geboren. Voor vaders die opnieuw een kind verwachten: misschien is dit voor jullie een opfriscursus. Mochten we iets vergeten, laat dan een reactie achter!

Het belangrijke moment

Jullie hebben een datum gekregen waarop de baby geboren zou worden. Plan hier maar alvast vier weken omheen: twee weken voor de datum en twee weken erna. Waarom? Je baby heeft geen idee welke datum hij of zij naar buiten moet komen, hoor. Vanaf twee weken voor de datum kan je vrouw bevallen. Wees daarop ook voorbereid: pak die koffer met kleding voor je vrouw en de baby ruim van te voren in. Goed, tijdens de bevalling zijn er een paar regels. Er is namelijk maar één plaats om te staan: achter je vrouw. Tijdens de bevalling heb je geen camera of telefoon in je handen, maar een nat washandje om het zweet van het voorhoofd van je vrouw te deppen.

Wel of geen vaderschapsverlof?

Gefeliciteerd, jullie kleine is geboren! Maar wat nu, neem je een vaderschapsverlof van twee weken op? Ken je het gezegde: bij twijfel niet doen? Nou, in dit geval is het een uitzondering. Je vrouw zal uitgeput zijn en zal het daarom erg waarderen als je twee weken vaderschapsverlof neemt. Overleg ook even met je baas of het mogelijk is om één dag in de week een papadag op te nemen. Op deze dagen kun je een goede band opbouwen met je baby. En dat is natuurlijk heel belangrijk! Er is nog iets belangrijks: wat ga je doen wanneer jullie allebei even een dagje weg willen zonder de baby of wanneer jullie allebei iets hebben gepland wat jullie echt niet af kunnen zeggen? Dan regel je natuurlijk een oppas! Zorg ervoor dat je minstens twee mensen hebt die op jullie kleine kunnen passen. Zo heb je altijd iemand die langs kan komen.

Maak een ‘safe-zone’

Kinderen zijn echte ontdekkingsreizigers. Daarom zullen ze, vanaf het moment dat ze kunnen lopen, alle kastjes opentrekken om te kijken wat er in zit. Ze zullen alles wat ze in hun handje krijgen in hun mondje stoppen. Ruim daarom alles op! Ook als je denkt: ‘daar kan m’n kind toch niet bij’. Jawel, heren, voor je het weet hebben ze alweer iets te pakken. Ruim alle wasmiddelen en kleine onderdelen op en zorg ervoor dat alle kastjes dicht zitten! Het is ook handig om gebruik te maken van een kinderslot. Zo weet je zeker dat je kind er niet bij kan. Denk er ook aan om een hekje voor de trap te zetten want als je even niet kijkt, zit je kind halverwege de trap. En wij hoeven je toch niet te vertellen dat dat levensgevaarlijk is? Begin op tijd aan deze dingen, want echt waar vaders, de tijd gaat snel.

Deze dingen moet je altijd op zak hebben!

Vaders, er zijn een aantal dingen die je bij je moet hebben wanneer je weg gaat met je kind. Zonder deze spullen ben je binnen een kwartier weer thuis. Neem extra luiers mee (we hoeven je niet te vertellen waarom). Extra doekjes zijn ook handig natuurlijk voor bij het verschonen van de luier, maar ook omdat je kind waarschijnlijk het eten niet lang binnen houdt. Over eten: neem reserve voedingspotjes en extra melk mee. Je weet nooit of iets uitloopt. Een extra fopspeen (voor als de andere kwijt is) en een speeltje voor de afleiding mag je ook zeker niet vergeten.

Wat te doen wanneer je op reis gaat

Wanneer je op reis gaat, met het vliegtuig of de auto, zijn er een aantal dingen die je niet mag vergeten. De staafmixer, is heel belangrijk, zo kan je onderweg verse fruit of groente hapjes voor je kind maken. Lekker toch? Probeer wanneer je met het vliegtuig gaat niet te veel handbagage mee te nemen. Vaak moet je de kinderwagen al vroeg inleveren en dan duurt het nog lang voordat je het vliegtuig in mag. Reken er maar op dat jij degene zal zijn die alle bagage mag dragen terwijl je vrouw de baby vasthoudt.

Nog even over die papadag. Zo’n papadag is zeer belangrijk voor jou, je kind en jullie band. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met dingen die je kan doen op zo’n papadag!

Deel dit bericht:

Geef een reactie