Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/08/blog1.jpg

Dé schoenen tijdens het backpacken

Deze schoenen neem jij mee richting de warme, tropische gebieden!

Je gaat voor het eerst backpacken met je vrienden of je vriendin, maar je hebt geen idee welke schoenen je allemaal nodig hebt. Zijn een paar slippers en wandelschoenen genoeg? Of moet je speciale schoenen voor backpacken aanschaffen? Lees hier welke schoenen jij tijdens je backpack vakantie in tropische gebieden nodig hebt!

Backpacken is hot. Mensen trekken steeds vaker naar gebieden als Zuidoost-Azië of Midden Amerika om te genieten van de adembenemende natuur. Het is dan ook niet gek als jij óók overweegt om je volgende vakantie te gaan backpacken! Met onze tips heb jij in ieder geval voor elk moment een geschikt paar schoenen én overleef je jouw hele backpack vakantie zonder blaren en natte voeten!

Slippers

Onmisbaar tijdens het backpacken door tropische gebieden: de slippers! Backpacken komt misschien over als zware wandeltochten en veel meters maken op onverharde wegen, maar er moet zeker niet vergeten worden dat het een vakantie is. Ook tijdens het backpacken wordt er dus genoten van feestjes op het strand en relaxmomentjes op het terras! De slippers zijn hier de ideale oplossing, zeker door de hoge temperaturen. Niet vergeten dus!

Stevige sandalen

Loop je graag met je voeten bloot en ben je van plan een lange afstand te gaan wandelen of rotsen langs de kust te beklimmen? Dan zijn stevige zandalen dé ideale herenschoenen. Waar ze enkele jaren geleden nog stonden voor onaantrekkelijk en ouderwets, zijn ze nu comfortabel, stevig en praktisch. Kies voor waterdichte sandalen, voor een extra stevige grip op de vochtige ondergronden. Met deze schoenen heb je geen warme voeten, glijd je niet uit én heb je genoeg ruimte om je backpack te vullen met andere kledingstukken!

Wandelschoenen of sneakers?

Backpacken betekent ook: avontuurlijke tochten maken door de natuur! Misschien wel hiken naar de top van een vulkaan? Of trekken door de jungle? Het is in ieder geval verstandig om tijdens deze dagen stevige schoenen te dragen. Staat er een meerdaagse bergbeklimming op de planning? Kies voor stevige bergschoenen. Ga je juist lopen over paden die prima te bewandelen zijn? Dan zijn comfortabele sneakers meer dan voldoende. Het mooie van het meenemen van je sneakers is dat deze meteen van pas komen zodra je in een trendy restaurant of bar terechtkomt!

Bekijk dus goed over welke wegen je gaat lopen en hoe zwaar je tocht wordt en kies de schoen die het beste hierbij past. Vergeet niet te genieten van de omgeving!

Waterschoenen

Onze laatste tip voor het backpacken door een tropisch gebied: de waterschoenen. Deze schoenen zijn ideaal als je tijdens het backpacken de zee in duikt voor een verkoeling of tijdens een dag snorkelen. Daarnaast zijn ze erg compact en nemen ze dus weinig ruimte in beslag. En het mooie is, als je goed zoekt zijn ze ook nog eens spotgoedkoop!

Lees hier hoe je tijdens je stedentrip in stijl voor de dag komt!

Deel dit bericht: