Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2018/11/Pakjesavond-Klein.jpg

Pakjesavond vieren: voor alle leeftijden!

Dit zijn de leukste spellen die je woensdag kunt doen.

pakjesavond

Woensdag is het pakjesavond! Deze avond kun je op ontelbare manieren vieren. Met kleine kinderen vier je het waarschijnlijk op een andere manier dan met wat oudere kinderen. Maar voor iedere leeftijd kan pakjesavond leuk zijn.

Of je Sinterklaas zelf op bezoek krijgt of zelf een leuke avond maakt: als het maar gezellig is. En wij hebben daar iets voor verzonnen! Met deze spellen blijft die gezellig sfeer bij jullie in huis en iedereen kan mee doen!

De Verstoppiet

Er is een Muziekpiet, een Rommelpiet en nog veel meer pieten! Maar ben je al bekent met de Verstoppiet? Deze piet verstopt graag alle cadeautjes die hij komt afleveren. Verstoppiet laat wel een paar hints achter, de Sint wil namelijk niet dat iemand ’s avonds over het cadeautje valt. Soms doet hij dit door middel van vragen en soms laat hij foto’s achter. Hoe snel vind jij je cadeau?

Hét dobbelspel

Het dobbelspel is bekend bij de meeste mensen, ken jij het ook? Je gaat met z’n allen in een kring zitten en je gooit om de beurt met de dobbelsteen. Elk getal heeft een andere opdracht: iedereen geeft een cadeau door naar links/rechts of ruil je cadeau met een medespeler. Verzin het maar! Als de wekker gaat, zit je vast aan het cadeau dat je in je handen hebt. Spannend! Je kunt de regels natuurlijk ook helemaal zelf bedenken.

Het Sinterklaas Ganzenbordspel

Een ganzenbord met sinterklaas plaatjes. Klinkt simpel, toch? Op het internet zijn er genoeg varianten van het spel te vinden. En het leuke is: je kan je eigen regels verzinnen! Als je op een Sintplaatje of een pakje komt, mag je een cadeautje uitkiezen. Maar wanneer je in de schoorsteen vast zit, moet je het cadeautje doorgeven of terugleggen. Je kan er uren plezier mee hebben!

Pepernoten Memoriespel

Bij het Pepernoten Memoriespel neem je 25 plastic bekertjes die niet doorzichtig zijn en zet je ze neer in rijen van vier bij vijf. Onder twee bekertjes legt iedereen één pepernoot, onder twee andere bekertjes leg je twee pepernoten, ga zo maar door. Onder één beker leg je niks en onder één beker leg je tien pepernoten. Spreek samen een getal af. Je mag twee bekertjes per keer optillen, heb je met die twee bekertjes het getal bij elkaar? Dan mag je een cadeautje pakken. Ga zo maar door! Zorg er wel voor dat iedereen een cadeautje krijgt natuurlijk. Kan jij onthouden hoeveel pepernoten onder de bekertjes liggen?

Heb je nog inspiratie nodig voor een cadeautje? Bij Only for Men hebben we ook de leukste cadeaus voor de feestdagen! Kijk snel bij onze cadeautips.

Deel dit bericht:

Geef een reactie