Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/01/Vechtsporten-Klein.jpg

Dit zijn de leukste vechtsporten

Ken jij ze allemaal?

Vechtsporten

Bij een vechtsport kan je jezelf helemaal uitleven. Vechtsporten zijn niet alleen nuttig voor zelfverdediging: het is namelijk dé ideale manier om fit te worden. Je krijgt er niet alleen een fantastische conditie van, de calorieën vliegen er ook nog eens af!

Er zijn ongelofelijk veel vechtsporten en ze komen uit allerlei landen als China, Japan of Korea. Door de verschillende culturen ontstaan er vele verschillen in de vechtsporten. Wij vertellen wat de leukste vechtsporten zijn!

De vechtsport met een soepele techniek

Met de Japanse zelfverdedigingskunst Jiu-jitsu kan een ervaren beoefenaar, een jiujitsuka, een tegenstander binnen een paar seconden uitschakelen of onder controle krijgen. Jiu-jitsu is officieel geen sport, maar een zeer technische zelfverdedigingskunst. Bij het toepassen van deze technieken kunnen de gevolgen voor de tegenstander ernstig zijn met botbreuken als resultaat. Tijdens het beoefenen van deze sport gaat het niet om een echt gevecht: je mag de techniek ‘full contant’ gebruiken. Jiu-jitsu beperkt zich niet tot een bepaalde stijl: technieken van diverse vechtsporten worden gebruikt. De jiujitsuka kan zien welke techniek de tegenstander minder goed beheerst en gebruikt de techniek die daar bij past. Zo wint een jiujitsuka vrij snel.

Het dansspel

Capoeira is een Braziliaanse vecht-dans spel. Er wordt een menselijke cirkel gemaakt met als ‘hart’ een rij muzikanten: in het midden staan de twee spelers. Op de maat van de muziek gebruiken de spelers hun aanval- en verdedigingstechnieken. Bij deze “vechtsport” is er geen winnaar of verliezer. Dit spel is om te laten zien wie capoeira het beste beheerst en wie er meer kennis heeft van de regels. Wie heeft er meer ervaring, wie is sneller en wie is creatiever? Bij capoeira leer je jezelf en je tegenstanders beter kennen.

Zuidelijk kungfu

De vechtsport Wing Chun komt uit het zuidoosten van China en is een zuidelijke stijl van kungfu. De gevechtssport Wing Chun heeft twee bekende beoefenaars: namelijk Yip Man en Bruce Lee. Met deze sport gebruik je het hele lichaam en zoek hoe je een zo groot mogelijk effect creëert met minimale inzet. Hierdoor wordt de sport gezien als zeer economisch. Met Wing Chun leer je vechten op korte afstanden, net als Bruce Lee. Hoe ongelofelijk gaaf is dat?

Deel dit bericht:

Geef een reactie