Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2018/11/Waterval-Klein.jpg

Dit zijn de mooiste watervallen ter wereld

Je kijkt je ogen uit!

Watervallen

Watervallen hebben iets bijzonders. Of dat nu het prachtige uitzicht is of het woeste water dat zich op de ruige rotsen stort. De ene waterval is gigantisch en de ander is misschien maar een paar meter. Maar één ding is zeker: elke waterval is een bezoek waard.

Omdat er zo ongelofelijk veel watervallen zijn hebben wij er een aantal uitgekozen. Van klein tot groot en van toeristengebied tot haast onbereikbaar: hier zijn de mooiste watervallen ter wereld!

Zwemmen in Devil’s Pool

De Victoria Falls liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe. Deze 100 meter hoge water val is maar liefst 1,7 kilometer lang. Deze watervallen liggen in het Mosi-oa-Tunya National Park in Zambia en in het Victoria Falls National Park in Zimbabwe. Je kan zelfs zwemmen in de zo genoemde Devil’s Pool. Daar zwem je vlak bij de rand van de waterval. Doodeng, maar doordat er zelden stroming staat, is het niet al te gevaarlijk. Je moet wel van te voren goed checken of je de juiste dag hebt uitgekozen.

De hoogste waterval

De Salto Ángel, ook wel de Angel Falls genoemd, ligt in het National Park Canaima in Venezuela. Deze extreem hoge waterval is 979 meter hoog en is daardoor de hoogste waterval ter wereld! Het is niet makkelijk om bij de waterval te komen: doordat deze waterval in natuurgebied ligt, loopt er geen weg naar toe. Zelfs naar het dorpje Canaima, dat 50 kilometer van de waterval ligt, loopt geen weg. Je kan het dorpje en de waterval enkel bereiken met een vliegtuig. Dat klinkt als een spannende dag!

De bekendste waterval

Deze bekende waterval, de Niagara Falls, mag natuurlijk niet ontbreken. Deze spectaculaire waterval ligt op de grens tussen Amerika en Canada. De Niagara Falls bestaat uit drie watervallen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Drie keer zo veel te zien dus! ’s Avonds wordt de waterval zelfs verlicht. Hoe gaaf is dat? Ook kan je met een boottocht de waterval van dichtbij bekijken. Trek je poncho maar alvast aan!

‘Groot water’

Volgens de indianentaal Guaraní betekent Iguazú ‘groot water’. En je kan ze geen ongelijk geven. Want de Iguazu watervallen bestaan uit 270 (kleine) watervallen die zich over een lengte van 2,7 kilometer in de Paraná-rivier stortten. Deze ongelofelijke watervallen liggen zowel in een park in Brazilië als in een park in Argentinië. Voor de ultieme belevenis kan je beide parken bezoeken, gewoon omdat je er toch bent. Want wat een prachtig uitzicht!

De Godenwaterval

Deze indrukwekkende watervallen liggen in IJsland en worden Godafoss, of wel de Godenwaterval, genoemd. De rivier Skjálfandafljót wordt door een rots in tweeën gespleten voordat het water zich in het diepe stort. Deze watervallen zijn in de winter zeker een bezoek waard. Op de rotsen vormt zich dan ijs dat door de watervallen langzaam aangroeit. Heel gaaf om dat te zien!

De watervallen in de Havasu Canyon

Jawel, de Grand Canyon bestaat niet alleen maar uit woestijnachtig gebied. In de Havasu Canyon vind je verschillende watervallen, waaronder de Havasu Falls. Door de roodgekleurde rotsen en het prachtige helderblauwe water geven de Havasu Falls een prachtig beeld. Daardoor zijn deze watervallen vooral geliefd bij fotografen. Maar of je fotograaf bent of niet: de Havasu Falls zijn zeker een bezoek waard!

Heb jij een leuke waterval gevonden waar je heel graag naar toe wilt? Maar vind je vliegtickets te duur? Geen zorgen, want wij hebben een aantal simpele trucks voor een goedkopere vlucht!

Deel dit bericht:

Geef een reactie