Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2017/12/Den-Bosch-Klein.jpg

Een dagje naar het mooie Den Bosch

Dit zijn de plekken waar je naartoe moet!

Den Bosch

Mocht je het plan hebben om binnenkort een stad te bezoeken binnen Nederland? Dan is ’s-Hertogenbosch de stad waar je moet zijn. De hoofdstad van Noord-Brabant heeft veel mooie plekken, restaurants, cafés en activiteiten voor een mooie dag. In deze blog vertellen we over de hotspots van Den Bosch.

De Verkadefabriek
De Verkadefabriek is (de naam zegt het al) een oude fabriek van Verkade. Deze fabriek is omgetoverd tot een plek waar talloze culturele activiteiten plaats vinden. Zo kun je hier terecht voor theater, cabaret, film, dans, muziek, debat, eten en drinken. Jaarlijks vinden hier meer dan 6.000 activiteiten plaats. Kijk dus van tevoren of er een activiteit plaats vindt die jou aanspreekt.

De Verkadefabriek is bovendien het bruisende centrum van veel toonaangevende festivals, zoals Festival Cement, Theaterfestival Boulevard, November Music, City Food & Film Festival, de Sportdagen en de Nederlandse Cabaretdagen.

Rondvaart Binnendieze
Een dagje Den Bosch is niet compleet zonder een rondvaart over de Binnendieze. De Binnendieze is een rivier die dwars door Den Bosch loopt.

Het ene moment vaar je in het aardedonker onder een gebouw door, het andere moment bewonder je eeuwenoude stadsmuren en weer even later bevind je je in een moerasgebied. Vanaf een boot kun je de binnenstad in een keer goed verkennen. Zo voor je onder historische huizen en bruggetjes door en verteld een gids je over de geschiedenis en de bijzonderheden van de stad. Het leuke aan deze tour is, is dat ondanks je midden door het centrum vaart, het op de boot muisstil is. De reden hiervoor is dat de Binnendieze onder straatniveau ligt!

Korte putstraat
Mocht je aan het einde van de zin hebben om lekker te eten en te drinken? Ga dan naar een van de gezelligste straatjes van Nederland, de Korte Putstraat.

De Korte Putstraat kenmerkt zich door een grote diversiteit aan horecagelegenheden. Al meer dan 25 jaar weten bezoekers de straat te vinden om te genieten van een culinaire beleving. Of je nu wilt genieten van een lunch, diner of een gezellige borrel, in deze straat kan het allemaal.

Stedelijk museum
Een leuke activiteit voor overdag is het bezoeken van het Stedelijk Museum. Hier zie je kunstwerken van onder anderen Pablo Picasso en Lucio Fontana, design van Gijs Bakker en Hella Jongerius, maar ook werk van veelbelovend jong talent.

Met een zaal van maar liefst 700m2 is er veel ruimte voor tentoonstellingen van actuele beeldende kunst en design. Bij presentaties organiseert het museum een programma met lezingen, discussies en workshops. In de weekenden kun je rondleidingen, concerten of een familieworkshop bijwonen.

Genoeg redenen dus om een dagje naar ‘s-Hertogenbosch te gaan!

Graag meer lezen over steden? Lees dan de blog over Rotterdam, de coolste stad.

Deel dit bericht:

Geef een reactie