Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/01/Glamping-Klein.jpg

Glamping: stijlvol kamperen

Voor mannen die van luxe houden.

Glamping

Nederlanders zijn sinds de jaren ’50 echte kampeerders. Door de kampeercursussen en de Kampeer Kampioen van de ANWB kunnen wij dat ook als de beste. Warenhuizen verkochten kampeerspullen en tenten werden goedkoper.

Wanneer het gaat om vakantie hebben wij, de mannen van Nederland, twee kanten. We gaan graag kamperen, want niets is beter dan de buitenlucht. Maar we houden ook van luxe en comfort. Daarom is glamping dé perfecte oplossing en wij vertellen waarom!

Wat is glamping?

Glamorous camping: glamping. Bij glamping krijg je het comfort van een hotel gecombineerd met de natuurlijke omgeving en de vrijheid van een camping. Je verblijft in een compleet ingerichte tent of een luxe accommodatie met veel ruimte er omheen. Tijdens je vakantie kan je op de camping genieten van alle faciliteiten, want die heb je in overvloed. Denk hierbij aan luxe en vaak meerdere zwembaden, een supermarkt, een restaurant en sportgelegenheden. Vaak is er een animatieteam beschikbaar om de kinderen de hele dag bezig te houden. Daarnaast zullen er ’s avonds faciliteiten, zoals karaoke, optredens of shows, voor volwassenen plaatsvinden.

Het ontstaan van glamping

Glamping is ontstaan in Zuid-Afrika. In de 11eeuw zagen de Mongoolse stammen al het comfort van een grote tent. Begin vorige eeuw is het overkomen waaien naar Amerika en Europa. Ontdekkingsreizigers gingen naar Zuid-Afrika om onderzoek te doen naar bijzondere diersoorten. Omdat ze maanden van huis waren, sliepen ze in luxe safaritenten zodat ze de comfort van thuis niet hoefden te missen. In Amerika is glamping vanaf het begin al zeer populair, maar in Nederland kregen we in 2011 pas interesse. 2015 was het jaar dat we verkocht waren. Nu kunnen we niet meer zonder de glamorous camping!

Op vakantie gaan wordt steeds belangrijker voor Nederlanders: het maakt eigenlijk niet uit waarnaartoe. Wij vertellen over de belangrijkste reistrends in 2019!

Deel dit bericht:

Geef een reactie