Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/04/zo-krijg-je-witte-sneakers-weer-wit.jpg

Hoe krijg je witte sneakers weer wit? Lees hier de schoonmaaktips!

Tips sneakers weer wit krijgen

Witte sneakers zijn de meest gedragen schoenen in de lente- en zomermaanden. Geef ons mannen eens ongelijk? Ze zijn makkelijk te combineren en geven een casual en fris tintje aan je outfit. Helaas worden witte sneakers snel vies en staat niets zo onverzorgd als een vieze schoen. Wij geven je vijf simpele tips om jouw witte sneakers weer wit te krijgen.

Witte sneakers hebben verschillende vormen, materialen en afwerkingen. Voor het schoonmaken van jouw witte schoenen is het daarom belangrijk dat je weet van welk materiaal jouw sportschoenen gemaakt zijn. Sommige stoffen vergen namelijk een andere aanpak om weer stralend wit te worden.

Bescherm je sneakers voor je ze draagt

Voorkomen is beter dan genezen! Net nieuwe witte sneakers gekocht? Dan kun je deze het beste gelijk insprayen met een speciale schoenenspray. Zorg er ook voor dat je dit regelmatig herhaalt, hierdoor kan de eventuele vlek gemakkelijk worden verwijderd. De vlek bevindt zich dan namelijk op het beschermlaagje en niet op het materiaal zelf. Ga bij een leren schoen voor een spray met wax. Kies bij een suéde of stoffen schoen voor een droge spray.

Wist je dat je bij ons nu extra voordelig klaar bent voor je schoenverzorging? Wij bieden namelijk Carbon Pro beschermende spray met 33% meer inhoud, voor dezelfde prijs!

Veters wassen of koop nieuwe witte veters

Veters worden vaak als eerste vies en geven al snel een slordig uiterlijk aan de rest van je schoen. Het is eigenlijk heel simpel om je sneakers weer snel een witte look te geven. Je kunt namelijk gemakkelijk de veters vervangen of schoonmaken. Om ze schoon te maken kun je de veters in de wasmachine doen. Stop ze wel in een waszak, anders raak je ze kwijt. Zijn ze niet meer te redden? Dan kan je uiteraard ook nieuwe witte veters kopen!

Leren witte sneakers weer wit maken

Zijn je witte sneakers gemaakt van leer? Let dan op met water, dit materiaal mag namelijk niet te nat worden. Een goed alternatief om je leren sneakers schoon te maken, zonder te veel water, is door middel van een beetje tandpasta. Ja het staat er echt, tandpasta. Zorg ervoor dat je de witte sneaker voorzichtig schoonmaakt met een reinigend schuim. Zijn je zolen vergeeld? Gebruik dan Carbon Midsole Cleaner met een microvezeldoekje. Hierna zijn je sneakers weer helemaal wit! Je kunt ook een “sneaker white” gebruiken. Dit is een crème welke witte kleur afgeeft en ervoor zorgt dat je sneakers er weer fris uitzien.

Suède witte sneakers weer wit krijgen

Suède sneakers zijn moeilijk schoon te maken en worden extra snel vies. Bij dit materiaal trekken de vlekken in het materiaal. Vandaar dat de voorbereiding bij dit materiaal extra van belang is.

Op dit materiaal zijn vlekken gemakkelijk te verwijderen met de speciale suède borstel of spons. Borstel zachtjes met de rubberen of sponzige kant om standaard vlekken te verwijderen. Ook moet je bij dit materiaal oppassen met water. Dit kan namelijk vlekken geven en kringen veroorzaken. Heb je al kringen? Ga dan met een vochtige doek over de gehele sneaker heen en de kringen zijn verdwenen!

Een veilige optie om je suède sneakers schoon te maken, is om een all-in-one schuim die je schoen reinigt, beschermt en verzorgt te gebruiken.

Witte canvas sneakers weer stralend wit

Zijn je favoriete witte canvas sneakers vies geworden? Dan adviseren we om de sneaker met de hand te wassen, in een badje of emmer met lauw water. Ook kan je de all-in-one schuim gebruiken. Behandel je schoenen daarna weer met een beschermende spray.

Was je canvas sneakers nooit in de wasmachine! Door de wasmachine kan het rubber namelijk verkleuren of zelfs loslaten.

Wil je je leren sneakers nog extra laten glimmen? Lees dan verder op de blog hoe je leren schoenen oppoetst!

Deel dit bericht: