Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2018/10/IBubble-klein.jpg

IBubble: dé onderwater drone

Maak je niet druk om het filmen, maar geniet van het duiken!

IBubble

Sinds een paar jaar zijn drones helemaal in: ze worden zelfs gebruikt in het televisieprogramma Drone Masters. In dat programma moeten ze de beste foto maken met een drone. De oprichters van de IBubble hadden een ander idee: zij hebben een drone gemaakt waarmee je onder water kan filmen. Zo hoef jij je niet druk te maken om het filmen, maar kan je genieten van het duiken. Heerlijk, toch?

De oprichters van de IBubble zijn gepassioneerde duikers en drone-experts. Zo kwamen ze op het idee van de allereerste onderwaterhommel: de IBubble. Het team heeft een ontwerp bedacht met een minimale footprint, minimale ruis en maximale aandacht voor het mariene milieu. Zo geven ze ook 1% van de omzet aan een non-profit organisatie die vecht voor schonere oceanen en het leven in de zee beschermt. Wij vertellen je meer over hun project: de IBubble!

Voor welke besturing ga jij?

Deze onderwaterhommel is voornamelijk autonoom, maar je kan hem ook handmatig besturen. Stel met een armband die dient als afstandsbediening in op welke afstand de IBubble je moet volgen en de IBubble zal ervoor zorgen dat je altijd binnen het frame blijft. Zo kan jij genieten van het duiken zonder je zorgen te maken of het filmpje wel is gelukt.

Verlaat de boot niet zonder volle batterij

De batterij van de IBubble gaat één uur lang mee. Wanneer je een extra batterij hebt, kan je hem gemakkelijk en snel verwisselen tussen de duiksessies door. De IBubble kan tot wel 60 meter diepte en tot 3,5 kilometer per uur. Wanneer de batterij leeg is, zinkt de IBubble niet. Nee, deze onderwaterhommel komt naar je toe zwemmen zodat jij hem weer mee kan nemen.

Zonder deze handige extra’s zouden we nergens zijn

De IBubble maakt gebruik van sonar om te voorkomen dat hij koraal of riffen raakt. Daarnaast is deze onderwaterhommel stil en maakt gebruik van emissieniveaus: zo is er geen gevaar voor de zeedieren. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het diepe donkere water. De IBubble is namelijk voorzien van twee lampen met ieder 1000 lumen. Wanneer je van de boot in het water springt, hoef jij je geen zorgen te maken of er misschien iets gevaarlijks onder de boot zit. Je kan de IBubble namelijk koppelen aan je telefoon: zo kan je van te voren kijken of het veilig is om het water in te gaan. Een hele handige optie dus!

Je moet er als gepassioneerde duiker wel wat geld voor over hebben. Deze onderwaterhommel kost namelijk tussen de €4300 en €7100. Wanneer schaf jij er een aan?

Er zijn zo veel verschillende soorten drones dat ze bijna niet te tellen zijn. Maar als drone en Star Wars liefhebber wil je natuurlijk meer weten over de Star Wars Battle Drone. Wij vertellen je er alles over!

Deel dit bericht:

Geef een reactie