Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2020/01/de-juiste-jas-voor-over-een-pak.jpg

De juiste jas voor over een pak Kies de juiste jas om jouw look af te maken.

jas voor over een pak winter

In de gure herfst- en wintermaanden is een warme jas een belangrijk onderdeel van jouw outfit. Maar wanneer je een pak draagt wil je wel graag rekening houden met je jas om je look netjes en stijlvol te houden. Een te sportief jack of leren jas steekt al snel schril af in contrast met je pak.

De belangrijkste regel voor het dragen van een jas voor over een pak, is dat de jas langer moet zijn dan het jasje van je pak. Een jas met revers staat het meest klassiek, maar is geen vereiste.

Jas over een pak in herfst en winter: de manteljas

Een ideale winterjas voor de echte businessman is de manteljas, ook wel overcoat genoemd. Een lange wollen en warme jas met lichte taillering. Hierdoor kleed deze jas slank af. Kies voor een kleur die mooi combineert met je pak. Bijvoorbeeld donkerblauw bij een grijs of blauw pak of zwart met een zwart pak. Een lichtbruine of camel manteljas is de trend van dit najaar en laat zich ook goed combineren met gekleurde pakken of in een casual outfit met hikingboots en een coltrui.

Kies het liefst een rustige kleur voor je overcoat, zodat de aandacht naar je pak gaat en je zakelijke look geslaagd te noemen is. Is je pak een effen kleur? Dan kan je voor een manteljas met een lichte ruit kiezen. Draag je manteljas met een mooie sjaal wanneer het écht koud is of draag hem open wanneer het weer het toelaat.

Zomerjas voor over je pak: de trenchcoat

De klassieke trenchcoat is ideaal voor de eerste lentebuien of een frissere zomeravond. Deze chique lange jas is ook prima om over je pak te dragen. Het materiaal is waterafstotend en vaak licht van kleur. Perfect voor het Nederlandse voorjaar dus. Draag hem met de knopen dicht of open voor een meer casual uitstraling.

Een goede overjas voor over je pak is een item wat altijd stijlvol blijft en jaren meegaat. Het is dus geen probleem om te investeren in goede kwalitatieve materialen die lang mooi blijven.

Deel dit bericht: