Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2018/11/Leren-schoenen-Klein.jpg

Leren schoenen: zo moet je ze poetsen

Met deze stappen zijn jouw leren schoenen weer zo goed als nieuw!

Leren schoenen

Het gebeurt bij alle schoenen, ze worden vies. Zo gebeurt dat ook met leren schoenen. De vraag is: hoe maak je jouw leren schoenen weer glimmend? Het schoonmaken van je schoenen is niet moeilijk en het neemt niet veel tijd in beslag.

Wanneer je schoenen goed gepoetst zijn, maken ze je outfit helemaal af. Het is een klein, maar zeer belangrijk detail. Goed onderhouden schoenen gaan langer mee, daarom is het belangrijk dat je dit ook doet. Want wij vertellen je hoe je jouw leren schoenen het beste kunt poetsen!

Wat heb je nodig?

Laten we beginnen met een goede spray. Wanneer je de schoenen goed in sprayt, zijn ze beschermd tegen vocht en vuil. Herhaal dit wel elke twee weken: zo blijven ze beschermd. Daarnaast heb je wax en een borstel van paardenhaar nodig. Pak ook een schone doek of een zacht katoenen shirt dat je niet meer gebruikt.

Goed, we gaan beginnen

Haal als eerste de veters uit je schoenen en pak de doek of het oude shirt. Breng een dun laagje schoensmeer aan over de hele schoen. Zorg wel dat de schoensmeer de zelfde kleur als je schoenen heeft of gebruik een neutrale crème. Anders worden je leren schoenen er niet mooier op. Wanneer de schoensmeer overal is aangebracht moet je de schoenen laten drogen.

Glimmen ze al?

Nadat de schoenen zijn opgedroogd, kan je ze zachtjes borstelen. Langzaam aan verschijnt er een glans. Het is belangrijk om de plek te poetsen waar het bovenwerk aan de zool is gevestigd. Poets dit gedeelte regelmatig als je jouw leren schoenen in topconditie wilt houden.

Het wondermiddel voor leren schoenen

Wax: hét middel dat jouw schoenen laat glanzen. Na het borstelen, breng je wax aan met een kwast of een schoon stukje shirt of doek. Je schoenen hebben nu een diepe glans en zijn extra beschermd tegen vuil. Gebruik ook bij dit product een neutrale of dezelfde kleur als die van je schoenen.

Verwijder overtollig vuil

Wanneer de wax is uitgehard kan je het overtollige vuil verwijderen. Dit doe je met een schone doek of een borstel. Doe dit krachtig: zo krijg je een extra laagje glans. Nu kan je de veters weer in de schoenen doen en zijn ze helemaal klaar om jouw outfit af te maken. 

Je leren schoenen poetsen zonder schoensmeer?

Ja zeker, je kan je leren schoenen poetsen zonder schoensmeer. Probeer dit alleen uit op hele oude schoenen. Het zou zonde zijn als je dit op je nieuwe leren schoenen uit probeert en het mis gaat. Smeer olijfolie, lippenbalsem of de binnenkant van een bananenschil op de leren schoenen voor glans. Je kan tandpasta gebruiken, maar gebruik dit alleen op witte schoenen!  Houd er wel rekening mee dat dit alleen voor de glans is: het beschermt de leren schoenen niet.

Nu weet je hoe je je leren schoenen schoon moet maken, maar weet je ook hoe je je suède schoenen moet onderhouden? Geen zorgen, wij vertellen je er alles over!

Deel dit bericht:

Geef een reactie