Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/05/blog.jpg

Waar let je op als je een colbert koopt?

Deze tips helpen jou bij het uitkiezen van het juiste colbert voor heren.

Het aanschaffen van een colbert is een échte investering. Het colbert voor heren is namelijk één van onze mooiste kledingstukken van onze garderobe. Daarnaast gaat een goed colbert lang mee en is het je geld meer dan waard. Laat je investering niet voor niets zijn en lees onze tips waar je op moet letten als je een colbert koopt!

Je draagt hem formeel naar je werk of casual naar de stad; het colbert voor heren draag jij wanneer je maar wilt! Ben je toe aan een mooi, nieuw net jasje maar twijfel je nog welk colbert het best bij jóu past? Wij vertellen je waar je op moet letten als je een colbert koopt.

Kies de juiste maat

Het colbert voor heren komt vaak in een confectiemaat, zoals 48, 50 of 52. Casual colberts kunnen ook de internationale maten hebben, zoals S, M of L. En om het nog ingewikkelder te maken: er zijn voor de wat kleinere en stevigere man kwartmaten, zoals 24, 25 en 26, en voor de langere mannen lengtematen: 98, 102 en 106. Echt eenvoudig is het dus niet, de juiste maat kiezen. Onze tips? Bekijk voordat je een colbert koopt onze maatwijzer en kies bij twijfel tussen twee maten altijd voor het kleinste colbert. Vaak draag je hem open en áls je hem dicht draagt mag het colbert best een beetje strak zitten.

Kies de juiste pasvorm

Minstens net zo belangrijk als het kiezen van de juiste maat is het kiezen van de juiste pasvorm. De regel is simpel: het colbert moet altijd aangesloten zitten en nooit te groot lijken. De lengte van de mouw moet bijvoorbeeld kort genoeg zijn, zodat je overhemd er onderuit kan komen. Daarnaast mag de stof bij de schouder en op de bovenarm niet rimpelen. Zorg er dus altijd voor dat jouw colbert volledig gestroomlijnd over je lichaam valt. Durf te kiezen voor iets strakker en je voelt je helemaal perfect in jóuw favoriete colbert!

Kies je favoriete kleur

Nu je de maat en de pasvorm weet, is het tijd om de juiste kleur te kiezen. Wil je een colbert voor heren aanschaffen die altijd te dragen is? Ga dan voor een donkerblauw of grijs colbert. Eenvoudig te combineren met pantalon of jeans en erg stijlvol! Zoek je een colbert voor casual gelegenheden, zoals een borrel of een middag op het terras? Ga dan eens voor een lichte kleur, zoals beige of lichtblauw. En wil je écht opvallen? Kies dan een colbert met ruit, streep of print.

Let op de details

Onze laatste tip, mannen: houd oog op de details! Wat vind je van de knopen? Hoe denk je over de stiksels? Voel jij je fijn bij het soort zakken? Dit zijn allerlei eigenschappen die elk colbert uniek maken. Jij moet je er wél goed bij voelen! Kijk dus niet alleen naar de prijs, het merk en de kleur. Let vooral op de kleine dingetjes, zoals de kleur knopen of het soort zakken. Je hebt nu alles gecheckt: tijd om te investeren en tijd om de straten te imponeren met jóuw perfecte, nieuwe colbert!

 

Deel dit bericht: