Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2018/10/Indoor-klein.jpg

De leukste indoor sporten voor tijdens de winter

Want wie wilt er nou in de koude buitenlucht sporten?

Indoor sporten

De zomerse dagen zijn voorbij en het wordt steeds kouder buiten. Met die ijzige wind en kille dagen is het niet prettig om buiten te sporten. De ene presoon houdt een winterslaap en de andere kan niet stil zitten. Daarom zijn indoor sporten een goede optie tijdens de winter.

Het is belangrijk om ondanks het koude weer toch te sporten: zo blijf je fit en kan je jouw lichaam alvast zomer klaar maken. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste indoor sporten. Zo heb je geen excuus en kan je toch blijven bewegen.

Stof dat racket maar snel af

Tennis is een sport die je zowel buiten als binnen kan beoefenen. Er zijn meerdere sporthallen in Nederland die deze optie bieden. Vaak kan je in deze sporthallen ook squash spelen. Met deze sporten beweeg je zodanig veel dat je er lekker warm van wordt. Als voordeel komt daar ook bij dat je spieren niet meteen weer koud worden door het weer dat zich buiten afspeelt. Zo kan jij toch nog genieten van het sporten.

Waar klim jij hoger op?

Wanneer je als avonturier normaal gesproken in de natuur klimt, kan het zijn dat je in de winter even stil zit. Maar laat die ijzige wind en het kille weer je niet tegenhouden: je kan ook binnen klimmen. In de klimhallen die over Nederland zijn gevestigd kan je gewoon door gaan. Van beginner tot expert: iedereen kan klimmen in deze hallen. Er is altijd genoeg begeleiding en wanneer je het nog wat spannend vindt, kan je zelfs om extra begeleiding vragen.

De ideale sport

Kickboksen verstevigt het lichaam van top tot teen, stimuleert de geest en helpt om een sterke, positieve en mentale houding te ontwikkelen. Het leren verdedigen is dan ook goed voor het zelfvertrouwen. Daarnaast is het een zeer goede cardio work-out. Met kickboksen verbrand je veel calorieën: zo kan je alvast je lichaam zomer klaar maken.

Vrijheid is blijheid

Ja, fitness: de ene man loopt met grote bogen om de sportschool en de andere man heeft z’n bed er nog net niet neergezet. Fitness doe je altijd binnen, maar in de winter lijkt de sportschool de beste uitvinding ooit. Je kan er lekker je gang gaan, er is een aangename temperatuur en je kan zelf bepalen hoe lang je blijft. Eigenlijk hoef je niet eens naar de sportschool: met genoeg motivatie en inzet kan je de oefeningen ook thuis doen. Ideaal, toch?

Waar sla jij je slag?

De fanatieke golfers zijn in weer en wind op de baan te vinden. Maar wist je ook dat er zalen zijn waar je binnen kan golfen? Ja zeker, voor de golfer die liever niet met het koude weer de golfbaan op gaat: dit is je kans. Zoek de zalen waar dit kan en sla je slag!

Haal je winterkleding maar uit de kast

Je kan binnen skiën, snowboarden en schaatsen. Over heel Nederland zitten indoor hallen waar jij je helemaal kan uitleven met deze wintersporten. Natuurlijk zal het een beetje koud zijn, dat kan niet anders. Maar met deze sporten heb je in ieder geval geen last van die ijzige wind die langs je gezicht schuurt. Zo kan je toch genieten van de winterse activiteiten!

Wist je dat wanneer je een goede conditie hebt, je beter bestand bent tegen ziektes? Wil jij weten hoe je jouw conditie kan verbeteren? Wij hebben een lijstje voor je opgesteld!

Deel dit bericht:

Geef een reactie