Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2020/05/baard-contouren-tips.jpg

Nog lang geen afspraak bij de kapper? Wees je coupe en baard de baas!

Tips van barbiers Mr. Maroosh.

Tips van de barbier

Als de kapperszaken en barbershops van Nederland weer open mogen, stromen de agenda’s waarschijnlijk weer razendsnel vol. Ziet het ernaar uit dat je nog lang geen afspraak bij de kapper kan maken? Babiers Geoffrey en Charaf geven je tips om je lange haar en wilde baard te temmen.

De barbiers van Mr. Maroosh lieten op Facebook Live zien hoe zij een wilde coupe en baard aanpakken. Uiteraard raden wij je aan om je haar niet zelf te knippen. Onze tips gaan over het fatsoeneren van je kapsel en baard, wanneer je nog even geen voet in de kapperszaak kan zetten.

Wil je de Livestream nog rustig terugkijken? Bekijk dan de tips en tricks livestream met Geoffrey en Charaf!

Tips voor de bakkenbaarden en de haren langs je oor

Geoffrey adviseert de haren bij je oren naar beneden te kammen met een fijne kam en zo veel mogelijk de natuurlijke vorm van je haar te behouden. “Het is niet de bedoeling om te ver langs je oren te trimmen, maar let juist op de uitspringers in je haar. Deze werk je weg met een timmer, trim hiermee langs de basis van je oor. Kam tussendoor met de fijne kam de losse haren er tussenuit.”
Voor je bakkenbaarden geldt in principe hetzelfde. “Kam met een fijne kam je bakkenbaarden naar achteren en trim voorzichtig de uitstekende haren weg voor een strakker en fatsoenlijker geheel.”

Tips voor je neklijn

Geoffrey is duidelijk over het bijwerken van de haren in de neklijn. “Heb je een partner? Laat hem of haar het dan doen, in spiegelbeeld werken is immers lastig.” Bij de neklijn mag je de natuurlijke lijn zo veel mogelijk aanhouden. “Vanaf het oor mag de neklijn zo recht mogelijk naar beneden lopen, maar haal wel altijd alleen de losse haartjes weg. Ook aan de achterkant.”

Tips voor het scheren van je baard

Charaf begint het verzorgen van de baard altijd met het naar beneden kammen van de baardharen. Een aantal lijnen zijn belangrijk om in de gaten te houden wanneer je jouw baard in model gaat brengen met verschillende lengtes. “Heb je een ronder gezicht? Dan kan je voor een langere baard gaan die aan de zijkanten iets korter is. Houd het haar op de kin dan het langst.”

Het scheren van je baard pak je dan stap voor stap aan. “Zet je tondeuse of oneblade hier op de langste stand en haal deze langs je kin. Daarna scheer je het gebied langs de kaak met een standje korter. Probeer hiermee vanaf net naast je kin schuin naar boven te werken. Neem het haar op de keel, net onder het oor en de wangen mee met nóg een standje korter. Het kleinste standje gebruik je voor het haar van de bakkenbaarden tot aan de snor, de snor zelf en het haar onder de lippen.”

Je baard thuis contouren

Het contouren van de baard is vaak tricky en afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. “Wat ik altijd adviseer is om net boven de adamsappel te beginnen met contouren. Scheer niet met de kaaklijn mee, maar houd de lijn recht. Scheer langs de kaak net langs de kaak ook zo veel mogelijk een rechte lijn.” Het contouren van de baard op de wang is heel persoonlijk. “Je kan een rommelige baard, een rechte of een ronde lijn maken om je snor en bakkenbaard te verbinden. Kijk goed naar de natuurlijke lijn van je baard om te zien wat bij je past.”

De afwerking ligt vooral bij de snor. “Trim voorzichtig de langere haartjes bij de bovenlip door de uitstekende haartjes heel zachtjes aan te tikken met het scheerblad. Zo komt de snor niet meer over je lippen heen.”

Over Mr. Maroosh

Het Amsterdamse merk Mr. Maroosh richt zich op een betere scheerervaring voor mannen. Zij bieden eerlijke en tijdloze scheerproducten en gezichtsverzorging, zoals scheercrème, facewash en baardolie.

Deel dit bericht: