Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/06/leeg-blog-bestand-1.jpg

Wanneer draag je het overhemd in je broek?

Dit zijn de momenten dat je het overhemd in je broek draagt.

Alle mannen weten natuurlijk dat je tijdens het dragen van je pak je overhemd in je broek stopt. De vraag is nu: wanneer draag je het overhemd juist níet in je broek? Is dat alleen tijdens casual gelegenheden of kan het ook op andere momenten? Ontdek hier welke momenten jij wél en niet jouw herenoverhemd in je broek draagt.

Het wel of niet in je broek doen van je overhemd hangt af van de situatie en van het type overhemd dat je draagt. Je draagt bijvoorbeeld een casual overhemd naar een concert, terwijl je jouw business overhemd aantrekt richting kantoor. Tijdens welke gelegenheden draag je het herenoverhemden in je broek? Je leest her hier!

Bepaal de dresscode van je gelegenheid

De gelegenheid waar jij bent bepaalt grotendeels of jij je overhemd in je broek draagt. Je moet dus goed nagaan welke dresscode wordt gehanteerd bij het evenement, de bijeenkomst of de borrel. Werk je op kantoor bij een formeel bedrijf? Draag dan altijd je business overhemd, gecombineerd met je pantalon en zorg dat je overhemd altijd in je broek zit.

Ben je onderweg naar een casual gelegenheid? Misschien een concert, een festival, een middag op het terras of een familiefeest? Dan draag je een trendy overhemd óf een casual overhemd, combineer je hem met je favoriete jeans of chino en maak jij je outfit compleet met je stijlvolle schoenen. Controleer dus voordat je jouw overhemd in je broek stopt goed waar je naartoe gaat en of het gepast is.

Kijk naar het type overhemd

Herenoverhemden zijn qua vorm niet allemaal hetzelfde. Je hebt modellen die langer vallen, modellen met een rechte onderzijde en modellen met een ronde onderzijde. Ook dit speelt mee in je keuze of je het overhemd in je broek draagt. Onze drie soorten overhemden maken jouw keuze een stuk eenvoudiger.

Is je overhemd langer van formaat? Voorkom dan een outfit die ‘oversized’ is en stop het mannenoverhemd netjes in je broek. Draag je een business overhemd met een ronde onderzijde? Dan draag je hem in je broek. Is het overhemd vierkant aan de onderzijde? Dan valt hij in de categorie casual overhemden en kun je zelf kiezen wat je het mooist vindt staan bij je outfit, zolang je maar rekening houdt met de gelegenheid.

Kortom: business overhemden gaan altijd in de broek, trendy en casual overhemden kunnen op beide manieren gedragen worden. Blijf bij jezelf, kies het overhemd waar jij je goed in voelt en stop je overhemd in je broek op de juiste momenten. En het belangrijkste? Draag je overhemd met zelfvertrouwen en een lach op je gezicht!

Ook riemen maken je outfit extra stijlvol. Lees hier meer over La Boucle herenriemen! 

Deel dit bericht: