Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/12/casual-friday-kleding.jpg

Stijlvol het weekend in met deze Casual Friday tips Comfortabel maar netjes naar kantoor.

Casual friday outfits voor een stijlvolle vrijdag

Je belangrijke deals zijn binnen, de weekendplannen zijn gesmeed en je to do-lijst is grotendeels afgevinkt. Dat kan maar één ding betekenen: het is Casual Friday! De stropdas mag af en het stijve maatpak laat je vandaag lekker in de kast. Wil je zeker zijn dat je met je Casual Friday outfit geen misser maakt? Wij geven je tips!

De vrijdag is het ideale moment om iets comfortabeler op je werk te verschijnen en wat meer van je eigen identiteit te laten zien. Hou altijd de bedrijfssfeer in je achterhoofd en draag goed verzorgde kleding. Zo ga jij een top VrijMiBo en weekend tegemoet!

Draag een goede jeans of chino

Kies op vrijdag voor een donkere jeans zonder wassingen en uiteraard ook zonder gaten. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte spijkerbroek. Wil je iets minder casual op kantoor verschijnen? Dan kan je kiezen voor een chino. Chino’s zijn over het algemeen wat stoerder en comfortabeler dan een pantalon, maar ogen netter dan een spijkerbroek.

Zorg ervoor dat je kleding geen gaten of rafels heeft. Hoewel dit misschien stoer oogt, kan je deze items beter bewaren voor het weekend.

Kies nette sneakers of boots

Bij sommige bedrijven is het doorgaans heel normaal om op sneakers op kantoor te verschijnen. Zeker nu veel trendy pakken worden gecombineerd met witte sneakers. Kijk dus ook vooral of dit bij jullie bedrijf ook het geval is. Kies wel het liefst voor nette sneakers zonder vlekken en heftige kleuren of kijk wat je collega’s dragen.

Zijn sneakers absoluut uit den boze op je werk? Kies dan voor leren veterschoenen of in het najaar: nette boots.

Dág jasje-dasje

Casual Friday wordt door iedereen anders ingevuld. Draag jij normaal altijd een sweater naar kantoor? Dan is het elke dag een casual-dag voor jou! Moet je normaal in driedelig pak verschijnen, dan kan je jouw Casual Friday outfit gerust iets comfortabeler maken. Bijvoorbeeld met een comfortabel knitted overhemd of business overhemd met opgestroopte mouwen. Wil je toch een jasje aan? Kies een (effen) shirt of coltrui met een blazer. Een andere goede optie is ook een effen trui over je overhemd.

Meer business dresscodes? Lees dan: “Business dresscodes: Met deze zakelijke kleding kom jij vlekkeloos je week door!”

Deel dit bericht: