Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2018/11/Papadag-Klein.jpg

Tips voor een leuke papadag

Met deze activiteiten zit je altijd goed!

Papadag

Of je nu een jonge vader, een oudere vader, een vader met meerdere kinderen of een alleenstaande vader bent: elke vader heeft soms een papadag. Een dag alleen voor jou en je kind.

Quality time met je kind is belangrijk voor elke vader. Zo bouw je een goede band op. Én tijdens papadag komt dat helemaal goed. Wij hebben een aantal activiteiten bij elkaar gezocht voor jouw papadag.

Het boerderijleven

Een bezoekje aan de kinderboerderij werkt bijna altijd effectief. Geiten aaien, konijnen voeren, er is van alles te doen. Wat eten koeien? Of waar wonen de eekhoorns? Samen met je kind leer je alles over het boerderijleven!

Op naar de speeltuin

Er zijn zo veel speeltuinen: waar je ook bent er zit er altijd wel een om de hoek. Neem een kijkje bij een natuurspeeltuin. Samen spelen in het water, varen op een vlot en zandkastelen bouwen. Daarvoor moet het natuurlijk wel lekker weer zijn. Maar ook als het minder lekker weer is, kan je naar de speeltuin. Er zijn genoeg grote binnenspeeltuinen waar jullie je uit kunnen leven.

Een dagje thuis

Tijdens je papadag hoef je niet altijd van huis weg. Je kan ook lekker thuis blijven en daar activiteiten doen. Speel ouderwets een bordspel, kijk samen naar een filmpje of benoem je kind tot chef. Bak samen koekjes (in figuurtjes, natuurlijk) en smikkel deze samen op tijdens de film. Bewaar wel wat voor mama.

Ga op avontuur

Vertel je kind ’s ochtends dat jullie die dag op avontuur gaan. Het maakt dan niet uit wat je gaat doen. Gaan jullie een speurtocht doen of gaan jullie even naar de supermarkt? Wat je ook gaat doen, je kan overal een avontuur van maken. Een spannend dagje dus!

Speel in op hun hobby’s

Alle kinderen hebben hobby’s, al is het alleen maar om de handstand te doen. Toon interesse in hun hobby’s en help ze daarbij. En dan bedoelen we niet dat jullie de hele dag gaan gamen. Vind je kind het leuk om te knutselen? Ga dan knutselen: maak een kunstwerk van of voor elkaar. Wilt je kind graag skaten? Ga dan lekker skaten, maar zorg wel voor de nodige bescherming. Er is genoeg te doen!

Als je een dagje weg wilt met papadag kan je ook naar een pretpark gaan. Om ideeën op te doen hebben wij de gaafste pretparken op een rijtje gezet!

Deel dit bericht:

Geef een reactie