Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2020/01/2019_W49_BlogBanners_HappySocks_Stomen3.jpg

Welke sokken draag je bij een pak? Zo combineer je de sok op de juiste manier.

Welke sokken onder pak

De man in pak staat hoogstwaarschijnlijk vaak blootsvoets voor de kast om zijn sokken te combineren met de kleur van zijn pak. Of ben jij juist benieuwd of je onder je zakelijke outfit een printje kan dragen? Wij leggen je graag uit hoe je de sok op de juiste manier draagt onder een pak of pantalon.

Vuistregel is dat je je sokken combineert met je pak, niet met je schoenen. Effen kleuren zijn dan ook het meest gemakkelijk te combineren, maar print of een uitgesproken kleur laat weer een stukje persoonlijkheid zien. De keuze is aan jou, zolang je je maar aan de regels houdt.

Waar moet je op letten bij sokken onder je pak?

Belangrijk is dat je sokken lang genoeg zijn, minimaal tot halverwege je kuit. Het is namelijk niet de bedoeling dat men harige of bleke benen ziet wanneer jij gaat zitten en de pijpen van je pantalon iets opkruipen. Zakken ze telkens af? Dan is de elasticiteit eruit en kan je beter een nieuw paar kopen. Ook de kwaliteit van je sok is essentieel. Het is natuurlijk niet fijn als je goedkopere sportsokken enorm afsteken tegen je strak gesneden maatpak. Dun katoen, wol of zijde komt verzorgd en verfijnd over.

Koop sokken online!

Welke kleur sokken met pak

Vind je het lastig om de juiste sok voor onder je pak te vinden? Kies dan voor veilig en ga voor sokken in dezelfde kleurtint als je pak. Is dezelfde kleur niet haalbaar, kies dan een tint donkerder. Wanneer je uit wil pakken kan je een opvallende kleur kiezen en deze terug laten komen in bijvoorbeeld je stropdas.

Sokken onder een blauw pak

Onder je blauwe pak draag je het liefst blauwe sokken, kies voor dezelfde kleur of een tint donkerder om de nadruk op het pak te leggen. Wil je wat meer opvallen? Dan kan je kiezen voor oranje of rode tinten. Onder een effen pak kan je gerust een print dragen in de eerder genoemde kleuren.

Sokken onder een grijs pak

Grijs is een veelzijdige kleur. Het liefst draag je onder een effen grijs pak ook grijze sokken in dezelfde kleur. Of kies een vergelijkbare kleur met een licht printje zoals een streepje of stippen. Is je pak donkergrijs, dan kan je hierbij ook zwart combineren. Wanneer je op wil vallen zijn paarse of blauwe tinten ideaal bij donkerder grijs en groen-blauw bij lichtgrijs.

Sokken onder een antraciet pak

Antraciet is een prachtige kleur voor een pak, maar lastig te combineren. Door de donkere kleur is een zwarte sok een veilige keuze. Rood-paarse tinten doen het goed wanneer je iets meer op wil vallen.

Sokken onder een zwart pak

Onder je zwarte pak staan zwarte sokken natuurlijk het beste. Al past het ook prachtig wanneer je een strak gesneden wit pak hebt met witte accessoires om een witte sok aan te trekken.

Sokken onder een gestreept of geruit pak

Wanneer je pak voorzien is van een print, zoals ruitjes of een subtiel streepje, dan is het vaak beter om een effen sok te dragen. Kies een tint die past bij de hoofdkleur in je pak voor een stijlvolle uitstraling.

Het witte sok cliché

Natuurlijk is het dragen van witte sportsokken onder je pak echt niet de bedoeling, maar een mooie effen variant past prima bij een donker pak in combinatie met donkere schoenen en een wit overhemd met een witte stropdas. Ook met een subtiel printje.

Sok met print dragen

Een sok met print is hartstikke hip. Je kan een print gerust onder je pak dragen, zolang je het geheel niet te druk maakt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een sok die iets donkerder is dan je pak, met een print in een kleur die terugkomt in je accessoires. Zo lijkt je hele outfit in één keer alsof je er uren over nagedacht hebt.

Sokloos

Geen sokken onder je pak dragen is een gewaagde keuze die niet bij iedere gelegenheid gewaardeerd wordt. Daarnaast is het alleen fijn als de zon schijnt en je een slim fit pantalon met instappers of sneakers draagt. Je look wordt hiermee meer smart casual dan formeel.

Wil je weten welke schoenen je het beste onder je pak kan dragen? Lees dan: “Welke schoenen draag je onder een pak?

Deel dit bericht: