Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2019/06/leeg-blog-bestand-1.jpg

Welke zonnebril past bij jouw gezicht?

Dit zijn de vormen en modellen.

Komono-groot

Wij mannen komen in allerlei soorten en maten. Zo ook ons gezicht dat in de zomer vaak wordt bedekt door een zonnebril. Maar welk model zonnebril past nou echt bij jouw gezicht? Met behulp van het onderstaande schema kom je daar in no-time achter. Laat de zon maar schijnen!

AfbeeldingBlogGezicht

Ovaal
Heb jij een ovaal gezicht? Dan heb je de meest ideale gezichtsvorm te pakken. Bij een ovaal gezicht zijn je kaak en voorhoofd ongeveer even breed, maar wel iets smaller dan je jukbeenderen. Maar het belangrijkste: bijna alle brillen staan goed bij jouw gezicht. Je moet alleen even opletten dat de zonnebril niet te groot of te klein is vergeleken bij je hoofd. Vrij logisch.

Rechthoek
Bij een langwerpig of rechthoekige vorm is je gezicht langer dan dat het breed is. Ook heb je een bredere kaaklijn en voorhoofd. De meest geschikte zonnebrillen zijn rechthoekige modellen of de wayfarer en aviator. Let erop dat de bril een rechte bovenkant heeft, het montuur iets breder is dan je gezicht en de glazen iets afgerond zijn.

Rond
Het woord zegt het al. Bij een rond gezicht verschilt de lengte niet veel van de breedte. En je hebt geen last van hoekige kaken. Gewoon rond dus. Welke zonnebrillen je dan het beste staan? Ga voor een rechthoekig model. Als je het echt goed wilt doen neem je een zonnebril met glazen die breder zijn dan ze hoog zijn en aan de buitenkant iets omhoog lopen.

zonnebril6
zonnebril2
zonnebril4
zonnebril7
zonnebril3
zonnebril1

Vierkant
Heb je een vierkante gezichtsvorm, dan heb je een brede kaak en een breed voorhoofd. De beste zonnebril heeft een tegenovergestelde vorm: rond of ovaal dus. Kies een zonnebril voor mannen met ronde glazen die de wenkbrauwlijn sterk benadrukken.

Hart
Mannen met een hartvormig gezicht hebben een breder voorhoofd en een smallere kaaklijn. Vaak heb je een spits toelopende kin. De mooiste zonnebrillen zijn ovale modellen of het aviator model. Deze brillen hebben vaak wat grotere glazen met dunne poten. Hierdoor ligt de nadruk op de onderkant van de zonnebril.

Driehoek
In tegenstelling tot het hartvormige gezicht hebben mannen met een driehoekige gezichtsvorm een brede kaak en smaller voorhoofd. Heb jij deze gezichtsvorm? Dan kun je het beste een zonnebril kopen in een wayfarer model. Bij deze bril ligt de nadruk op de bovenkant. Het is aan de onderkant smaller en loopt naar boven toe iets breder.

Nu hoef je niet meer te denken: ‘Welke zonnebril past bij mijn gezicht’?. En gelukkig heeft Only for Men een grote collectie zonnebrillen voor mannen online op de webshop. Shopt wel zo makkelijk nu je weet welk model perfect bij jou past. Wil je ook weten welke haartrends er voor mannen zijn? Bekijk hier de haartrends 2016!

Deel dit bericht: