Selecteer een pagina
Home 5 Mode 5 Overhemdboorden uitgelegd

Overhemdboorden uitgelegd

Laatste update: 15 april 2020

Overhemdboorden

Zie jij door de boorden het bos niet meer? Het klopt mannen, overhemden kunnen vier verschillende boorden hebben en hier horen verschillende regels bij. Waar de ene boord meer geschikt is voor een casual outfit, wordt een ander boord gedragen in combinatie met een stropdas. Hoe verder de punten van je boord uit elkaar staan, hoe groter je stropdasknoop mag zijn. Daarnaast doet een wijder boord je gezicht ook smaller lijken. Zo weet jij voortaan welk overhemd jij uit de kast moet trekken.

Sommige mannen noemende boord ook wel de kraag van het overhemd. Hieronder beschrijven we de verschillende soorten overhemdboorden.

overhemdboorden

Bekijk hier alle overhemden!

1. Button Down

Bij de een button down boord worden de punten van de kraag vastgeknoopt aan het overhemd. Vaak dragen mannen bij deze boord een stropdas, maar daar is deze kraag eigenlijk niet voor bedoeld. Wil je graag een stropdas dragen? Kies dan voor een overhemd met een boord zonder knopen. Een button down overhemdboord is officieel gemaakt als sportief vrijetijds-overhemd en is dus voor informele gelegenheden waarbij je geen stropdas hoeft te dragen.

2. Cut Away

Dit is een soort boord kan prima met of zonder das gedragen worden. De kraag geeft ruimte voor een stropdas met een brede knoop, maar blijft ook mooi opstaan wanneer je deze zonder das draagt. Bij de cut away boord zitten de punten wat verder uit elkaar dan bij de traditionele boord. Daarnaast loopt de kraag naar de punten toe iets rond. Voor deze boord geldt hetzelfde als voor de wide spread boord. Draag een stropdas van een dikkere stof en voor het mooiste effect kies je voor een brede knoop, zoals de windsor. Heb je een lang gezicht of spitse kin? dan is de cut away kraag perfect voor jou.

Wil jij de juiste stropdasknoop maken? Lees dan: “Stropdas knopen: Dit zijn de 3 populairste!

3. Wide Spread

Bij een wide spread boord staan de kraagpunten een stuk verder uit elkaar dan bij een traditioneel boord. Dit type boord wordt vaak gebruikt bij het dragen van een stropdas en is dus uitermate geschikt voor een chique gelegenheid. Ook leent wide spread zich uitstekend voor stropdassen van een dikkere stof of een vlinderdas. Doordat de punten van de kraag wijd uit elkaar staan, valt de knoop mooi in de boord. Gebruik bij een wide spread kraag wel altijd een brede of dikke knoop zodat de ruimte tussen de kraag wordt opgevuld. De dubbele windsor knoop is hier een goed voorbeeld van. Draag een wide spread kraag wanneer je een hoekig gezicht hebt. Dit boord zal je gezicht langer doen lijken.

4. Klassieke boord

De klassieke boord is een kraag waarbij de punten naar beneden hangen. De klassieke boord wordt ook wel de straight point kraag genoemd en is de meest voorkomende boord. Het voordeel van dit overhemdboord is dat de kraag zowel geschikt is voor verschillende looks en bij de meeste mannen goed staat. Met de klassieke boord zit je dus altijd goed.

Dit is overigens hoe je jouw overhemd met korte mouw draagt!

Lees ook

Meer tips en inspiratie

Back to work outfits voor de eerste werkdag na de vakantie

Back to work outfits voor de eerste werkdag na de vakantie

De koffers en paspoorten weer opgeborgen. Het is tijd om het ‘gewone’ leven weer op te pakken. Back to work! Met deze outfits heb jij in ieder geval geen moeite meer met de eerste werkdag na de vakantie. Of in ieder geval een stuk minder dan.1. Rustig opstarten in een...

Campingoutfits waarin je wél gezien wil worden

Campingoutfits waarin je wél gezien wil worden

Camper klaar en out of office ingesteld? Dan is de vakantie officieel begonnen. Blijf jij deze zomer dichtbij huis? Dan ga jij voor praktische, maar stijlvolle outfits. Met deze campingoutfits maak jij indruk op het kampeerterrein – zelfs met die wc-rol onder je...

Zomeroutfits die in je handbagagekoffer passen

Zomeroutfits die in je handbagagekoffer passen

Hoewel je de afgelopen weken vast al hebt gesmuld van een heerlijke barbecue of een dagje op het water, is het nu tijd voor het échte genieten. Deze zomeroutfits passen in jouw handbagagekoffer!Nodig toe aan nieuwe zomerkleding? Dan is niets fijner dan laagjes! Zo kan...