Selecteer een pagina
Home 5 Mode 5 Hoe draag je een overhemd?

Hoe draag je een overhemd?

Laatste update: 2 januari 2017

overhemd

Hoe je een overhemd draagt? Het klinkt misschien als een rare vraag die makkelijk te beantwoorden valt, maar er zijn meerdere dingen waar je op moet letten bij het dragen van een overhemd. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je de goede maat draagt. En hoe doe je deze vervolgens goed in je broek? En moet een overhemd altijd in je broek? We zetten een aantal regeltjes voor je op een rij zodat je precies weet hoe je een overhemd moet dragen.

De juiste maat
Niemand wil in een jutte zak rondlopen die om zich heen slobbert, maar ook geen shirt waarin je eigenlijk niet kunt ademen omdat deze zo strak zit. Bij het kopen van een overhemd kijk je eerst naar de boordmaat. Het aantal centimeters om je nek gemeten is je boordmaat. Als je het hemd aandoet kun je nog ongeveer een vinger kwijt tussen je hals en de boord van het overhemd. Vervolgens is het belangrijk dat je kijkt naar de mouwlengte van het overhemd. Een normale mouwlengte wordt aangegeven met mouwlengte 5. Voor de mannen met langere armen zijn er overhemden met mouwlengte 7.

Pasvormen
De overhemden bij Only for Men zijn verkrijgbaar in verschillende pasvormen; slim fit, tailored fit en classic fit. Slim fit overhemden zijn overhemden die flink getailleerd zijn en dus goed passen bij een slanke of sportieve man. Classic fit overhemden zijn bijna niet getailleerd en vallen wijder dan slim fit overhemden. Tailored fit overhemden hebben een pasvorm tussen slim en classic fit in. Deze zijn iets getailleerd en staan goed bij bijna iedere man.

In of uit je broek
Maar hoe draag je het overhemd? Eigenlijk stop je altijd je overhemd in je broek. Een trendy of casual shirt kun je echter wel uit je broek dragen als je dit wilt. De juiste volgorde om je aan te kleden voor een net resultaat is door natuurlijk te beginnen met je ondergoed. Het T-shirt dat je onder je overhemd draagt, doe je vervolgens in je onderbroek. Trek dan je overhemd aan en dan je pantalon of andere broek. Strijk het hemd in je broek glad naar beneden en vouw de overige stof aan weerszijde bij de zij naden naar achteren.

overhemden
Eerder schreven we al een blogpost over hoe je een colbert, blazer of kostuum draagt. Lees hier het hele artikel!

Zo maak je jouw schoenen winterklaar

Zo maak je jouw schoenen winterklaar

Het najaar betekent neerslag, kou en gladheid. Deze wisselende weersomstandigheden zorgen ervoor dat jouw schoenen het soms zwaar te verduren krijgen. Hoog tijd dus om jouw favoriete stappers aan een wintercheck te onderwerpen. Zo zijn jouw schoenen winterklaar en kan...

Met deze warme accessoires kan jij het vriespunt aan

Met deze warme accessoires kan jij het vriespunt aan

Brrr! Nu wordt het toch wel heel fris buiten. Hoewel de temperaturen het vriespunt nog niet hebben bereikt, is voorbereiding tóch het halve werk. Met een goede winterjas kom je al een heel eind. Maar, warme accessoires maken echt het verschil deze winter. 1. Ga voor...