Selecteer een pagina
Home 5 Mode 5 Hou je hoofd koel: zo krijg je jouw witte sneakers weer wit

Hou je hoofd koel: zo krijg je jouw witte sneakers weer wit

Laatste update: 29 juli 2021
Witte sneakers weer wit tips schoonmaken

Geen schoen is zó populair als de witte sneaker. En geef ons eens ongelijk? Ze zijn gemakkelijk te combineren en geven een zomerse, nonchalante twist aan je outfit. Des te vervelender dus als die gras- of moddervlek een letterlijke smet zijn op je vlekkeloze imago. Ontdek hoe je vlekken op je witte sneaker voorkomt én geneest.

Voor het schoonmaken van je witte sneakers is het belangrijk dat je weet waarvan je sportschoenen gemaakt zijn. Voor elk materiaal is namelijk een andere aanpak het meest doeltreffend.

Haal je jouw schoenen net uit de doos? Dan kan je ze het beste gelijk behandelen met een beschermende schoenenspray. Dit vormt een beschermend laagje op  suède, canvas of leer. Zo kan een vlek gemakkelijk weer worden verwijderd, zonder dat deze in het materiaal trekt. Ga bij een leren schoen voor een spray met voedende wax. Een droge schoenspray is weer handig voor suède of canvas.

Tip:
Gebruik niet teveel spray tegelijk, hou ongeveer 30 centimeter afstand en herhaal deze stap ongeveer iedere maand. Zo krijgen vlekken geen kans en blijven je nieuwe sneakers langer mooi.

Voor je je schoenen schoonmaakt: veters wassen of ga voor gloednieuw

Voor je het schoonmaakavontuur start, haal je eerst de veters uit je schoenen. Zo kan je overal goed bij en verwijder je vlekken . Wel zo makkelijk. En hoe zonde is het wanneer je schoenen (weer) als nieuw zijn, maar je veters juist vies ogen? 👀

Vergeelde zolen weer wit maken

Is je schoen nog als nieuw, maar je zool vergeeld door zon of stof? Niks wat Midsole Cleaner en een microvezeldoekje niet oplossen! Zo zijn jouw schoenen binnen no time weer net als nieuw.

Wist je dat:
Het product Sneaker White een fris wit laagje aanbrengt op je schoenen? Dit goedje is te gebruiken op leer, suède, textiel en canvas. Daarnaast kan een dun laagje ook je zolen weer opfrissen.

Cycleur de Luxe

Witte sneakers heren donkerblauwe details

Dutch Dandies

Giorgio witte sneakers heren met blauwe details

Giorgio

Je witte leren sneakers weer wit krijgen

Met leren sneakers pas je op met water. Met een vochtige doek krijg je de meeste vlekken gelukkig wel weg, zéker wanneer je schoenen behandeld zijn met een beschermende spray. Gaat de vlek er dan nog niet uit? Pas dan op met zeep of enthousiast boenen. Je wil tenslotte je schoen niet beschadigen. Gebruik liever het all-in-one Carbon Complete reinigend schuim op je schoenen. Dit wrijf je onverdund voorzichtig op je leer met de bijgeleverde spons. Makkelijk zat! 👍

Je leren sneakers extra laten glimmen? Zo poets je leren schoenen.

Zo reinig je wit suède

Wit suède is vaak lastiger schoon te krijgen. Met water loop je namelijk risico op meer vlekken of kringen. Met een speciale borstel of spons borstel je zachtjes met de rubberen of sponzige kant over de vlek. De meeste vlekken krijg je hiermee wel weg. Lukt dit niet? Dan is het all-in-one schuim je redder in nood. Dit schuim reinigt, beschermt en verzorgt. Wat wil je nog meer?

Heb je wel kringen op je suède? Ga dan voorzichtig met een licht vochtige doek over je gehele sneaker.

Je sneakers ook weer fris laten ruiken? Dat kan met Breeze spray van Collonil.

Je textiel of canvas schoenen weer wit

Zijn je favoriete witte canvas sneakers vies geworden? Dan adviseren we om de sneaker met de hand te wassen, in een badje of emmer met lauw water. Ook kan je de all-in-one schuim gebruiken. Behandel je schoenen daarna weer met een beschermende spray.

Hoewel veel mensen dit wel doen, was je je canvas sneakers het liefst niet in de wasmachine. In een wasprogramma kan het rubber van je zool namelijk verkleuren of zelfs loslaten.

Nog lang geen genoeg van sneakers? Dit zijn dé sneakertrends van dit moment.

Lees ook

Meer tips en inspiratie

Zo maak je jouw schoenen winterklaar

Zo maak je jouw schoenen winterklaar

Het najaar betekent neerslag, kou en gladheid. Deze wisselende weersomstandigheden zorgen ervoor dat jouw schoenen het soms zwaar te verduren krijgen. Hoog tijd dus om jouw favoriete stappers aan een wintercheck te onderwerpen. Zo zijn jouw schoenen winterklaar en kan...

Met deze warme accessoires kan jij het vriespunt aan

Met deze warme accessoires kan jij het vriespunt aan

Brrr! Nu wordt het toch wel heel fris buiten. Hoewel de temperaturen het vriespunt nog niet hebben bereikt, is voorbereiding tóch het halve werk. Met een goede winterjas kom je al een heel eind. Maar, warme accessoires maken echt het verschil deze winter. 1. Ga voor...