Selecteer een pagina
Home 5 Lifestyle 5 LinkedIn tips voor de zakenman: zo steek je boven het maaiveld uit

LinkedIn tips voor de zakenman: zo steek je boven het maaiveld uit

Laatste update: 10 september 2020
LinkedIn tips voor echte zakenmannen

Professionals uit het bedrijfsleven zetten zichzelf steeds vaker neer als hun eigen ‘merk’. Zeker in de online netwerk-wereld is het heel belangrijk om jezelf, je dienst of je expertise te kunnen verkopen. Samen met de social selling professionals van Wemessage zetten wij daarom een aantal LinkedIn tips voor je op een rijtje, zodat jij altijd positief opvalt op het zakelijke social media netwerk.

Of het nu gaat om eruit springen bij een sollicitatieronde of online leads genereren. Als je onderstaande zaken op orde hebt op jouw LinkedIn profiel, wordt het sowieso een stuk gemakkelijker.

Zorg voor een volledig en professioneel profiel

Een potentiële toekomstige zakenpartner of werkgever zoekt je vaak eerst even op. Jouw LinkedIn profiel is dan een van de eerste zoekresultaten. Zorg daarom dat je profiel up-to-date en correct is. Zo straal je vertrouwen en expertise uit. Bijvoorbeeld met een professionele profielfoto en header die passen bij je vakgebied. Dus geen selfies of vakantiefoto’s inclusief zonnebril, maar een open en vriendelijke foto. Denk ook aan een passende kopregel en het toevoegen van een beschrijving van je werkzaamheden en projecten. Heb je op een externe vakwebsite artikelen geschreven? Voeg deze dan ook zeker toe aan je profiel!

Creëer kwalitatieve content

Die kennis die heb je, maar je mag het ook laten zien! Deel daarom vooral je vakkennis (liefst met een mooie foto) via LinkedIn. Wanneer je goede content creëert die mensen inspireert of iets nieuws laat leren, krijg je een zekere gunfactor richting vakgenoten en eventuele nieuwe klanten. Vertel bijvoorbeeld eens wat meer over nieuwe milieuvriendelijke initiatieven uit je vakgebied of ga dieper in op een opkomende trend. Wanneer je jouw connecties vraagt om hun mening, heb je ook meer kans op interactie.

Blijf actief en ga de conversatie aan

Die interactie is belangrijk. Want… hoe meer je zichtbaar bent, hoe eerder iemand aan je denkt wanneer ze jouw diensten of expertise nodig hebben. Blijf dus consistent posten, delen en reageren. Of dit nu één keer in de maand is of één keer in de week. Overigens is herhalen waar je voor staat echt geen probleem! Met een beetje herhaling blijft je boodschap namelijk nog beter hangen.

Maak slim gebruik van LinkedIn stories

De laatste van onze LinkedIn tips is een nieuwe mogelijkheid op het netwerk. Via de LinkedIn app kan je sinds kort gebruik maken van LinkedIn stories. De manier om een kijkje achter de schermen te geven. Maak er wel slim gebruik van. Bijvoorbeeld door je thuiswerktips te delen of een voorproefje te geven van een project waar je aan werkt. Zo laat je je persoonlijkheid zien en creëer je weer gemakkelijk bruikbare content voor jouw netwerk om van te genieten. Let wel op dat het nog altijd gaat om een professioneel netwerk. Een beetje persoonlijkheid tonen kan zeker geen kwaad, maar foto’s van je lunchsalade of vakantie horen hier niet thuis. Behalve als je reisjournalist of chef-kok bent natuurlijk.

Nog meer tips en tricks? Kijk dan de LinkedIn workshop die wij organiseerden in samenwerking met Serkan van Wemessage!

Wil jij weten wat je het beste aan kan trekken op je eerste werkdag (na de vakantie)? Lees dan: “Back to work outfits voor de eerste werkdag na de vakantie.”

Lees ook

Meer tips en inspiratie

Je koffer efficiënt inpakken? Wij geven tips!

Je koffer efficiënt inpakken? Wij geven tips!

Tel jij de dagen af tot je vakantie? Of je nu binnen de grenzen blijft of je vrije dagen in het buitenland viert, met de voorbereiding sta jij al met één been in ze zon. Zorg voor een efficiënt ingepakte koffer. Zo ben jij de vakantiestress voor. Wij delen onze...

Campingoutfits waarin je wél gezien wil worden

Campingoutfits waarin je wél gezien wil worden

Je out of office is ingesteld en de camper staat al voor de deur. De vakantie is officieel begonnen! Ook wanneer je dit jaar geniet van een kampeervakantie in eigen land doe je dit natuurlijk het liefst praktisch, maar stijlvol. Met deze camping outfits maak jij...

Vaderdagcadeaus waar je papa écht mee verrast

Vaderdagcadeaus waar je papa écht mee verrast

Op 20 juni is het zover, tijd voor Vaderdag! Heb jij al een cadeau om je ouweheer in het zonnetje te zetten? Of heb je moeite met het verzinnen van een originele verrassing? Laten wij nu nét de perfecte cadeaus voor vader of opa in huis hebben. Of hij nu gaat voor...