Gepubliceerd door op https://www.onlyformenblog.nl/wp-content/uploads/2016/10/nudie2.jpg

Najaarscollectie Nudie Jeans

Het merk bestaat 15 jaar en dat vieren ze.

nudie

De zomer raakt aan zijn einde en de herfst- en najaarscollecties van verschillende merken stromen weer binnen. Zo ook van het merk Nudie Jeans. Het denim merk heeft zijn collectie weer uitgebreid met natuurlijk nieuwe jeans en mooie donkerblauwe kleuren.

Najaarscollectie 2016
De najaarscollectie 2016 van Nudie Jeans bestaat natuurlijk weer uit veel denim. Verschillende nieuwe jeans in de pasvormen Lean Dean, Steady Eddie en Grim Tim zijn weer aangevuld. Donkere kleuren overheersen de collectie dit najaar. Jeans met een licht verwassen effect tot jeans die al compleet voor je zijn bewerkt en gescheurd, ruime keus. In de tops zien we dit najaar de kleur donkerblauw veel terug. T-shirts met witte opdruk en warme gebreide truien kun je in de collectie terugvinden.

nudie-jeans-t-shirt-km-donker-blauw_600x1000_93822
nudie-jeans-knitwear-donker-blauw_600x1000_93832
nudie-jeans-steady-eddie-jeans-blauw_600x1000_93809


Nudie Jeans
Nudie Jeans is in 1999 opgericht door Maria Erixsson, een Zweedse dame en oud medewerker van Lee jeans Europe. Ze wilde zich niet laten leiden door actuele mode, maar haar eigen weg gaan die voor Denim liefhebbers een nieuwe weg zou zijn. De broeken zijn geïnspireerd door het principe van Raw Denim. Dat houdt in dat de broek gedoopt wordt in Indigo en vervolgens niet wordt bewerkt, gewassen of geschuurd. Als de broek is gekocht wordt hij gedragen zonder te worden gewassen. Na lange tijd dragen is het tijd voor de was, waarna de draagplekken zichtbaar worden. Het is geen saaie effen broek meer, maar staat getekend met de kenmerken van de drager’s portemonnee, mobieltje, knieholtes en alles wat maar met de broek heeft geleefd. Nudie’s benaming voor deze soort jeans is “Dry Denim”, oftewel “Droge Denim” vanwege het feit dat de broeken ongewassen zijn. Een van hun slagzinnen is dan ook: “Indigo is the living colour.”

Ook maakt Nudie Jeans broeken die al wel gewassen zijn, dat wil dus zeggen, met zand bespoten, geschuurd met stenen etc. om de broek al een versleten look te geven. Bij deze broeken, die dus géén “Dry Denim” zijn, krijg je na een periode van de broek gedragen te hebben niet dezelfde effecten als bij de “Dry Denim”. Deze broeken zijn ook terug te zien in de collectie van het najaar van 2016.

Nudie jeans trakteert met nieuwe broeken
Nudie jeans viert zijn 15de verjaardag. Speciaal voor deze mijlpaal brengt het merk drie nieuwe Dry Denim jeans uit met materialen zoals bamboe, hennep en papier. De Dry Bamboo Selvage jeans heeft groene stiksels op de achterzakken en bestaat voor 17% uit bamboe en 83% organisch katoen. De Dry Paper Selvage jeans heeft witte stiksels op de achterzakken en is gemaakt van 31% papier en 69% organisch katoen. Papier weegt de helft van katoen en hiermee wordt de broek comfortabel en licht. De Dry Hemp Selvage jeans bestaat uit 48% hennep en 52% organisch katoen. De broek heeft oranje stiksels op de achterzakken. De teelt van industriële bamboe, papier en hennep heeft een zeer lage impact op het milieu en zijn biologisch afbreekbaar.

The Bakery
Nudie Jeans is bij Only for Men in de webshop en in The Bakery in Reusel verkrijgbaar. The Bakery is een winkel voor de echte liefhebber van denim. Maar je kunt hier voor veel meer terecht dan alleen jeans. De winkel heeft namelijk een volstrekt unieke winkelsetting. De jeansstore is gevestigd in een voormalige authentieke bakkerij en heeft die ambachtelijke sfeer volledig behouden. Met dit concept werd The Bakery in één keer de meest spraakmakende denimstore van Nederland. Check de site www.thebakerystore.nl.

 

 

Deel dit bericht:

Geef een reactie