Selecteer een pagina
Home 5 Mode 5 Pak onderhoud: Zo kan je jouw pak nog langer aan!

Pak onderhoud: Zo kan je jouw pak nog langer aan!

Laatste update: 25 september 2020
Pak onderhoud tips

Heb je na uren zoeken en passen het juiste pak voor jou gevonden? Een goed pak kan een flinke investering zijn, daarom is de verzorging en onderhoud ervan enorm belangrijk. Wij vertellen je graag meer over de verzorging van het pak. Zo kan je het nog langer aan!

Verwijder eerst alle draadjes uit je pak voor je deze gaat dragen. Verwijder het gekleurde draad voorzichtig uit de splitten, de schouders en de zakken. Het borstzakje mag je openmaken, zodat je hier je pochet in kwijt kan. Heb je je pak een paar keer aangetrokken? Bijvoorbeeld naar een feest of een zakelijke bespreking? Dan kan je met deze tips je pak onderhouden.

Naar de stomerij

We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat je jouw pak het beste naar de stomerij kan brengen wanneer je deze wil laten reinigen. Breng je pak echter maximaal drie keer per jaar naar de stomerij. Chemisch reinigen kan de vezels van je kleding namelijk iets beschadigen, waardoor ze na verloop van tijd zwakker kunnen worden en uiteindelijk kunnen scheuren. Uiteraard is de stomerij wel de beste optie wanneer je pak écht toe is aan een reiniging.

Wist je dat we in onze winkel in Voorburg samenwerken met stomerij en wasservice dobbi? De gecertificeerde kledingreinigers zorgen ervoor dat jouw pak altijd weer schoon en gladgestreken bij je terugkomt?

Borstel je pak voor iedere draagbeurt

Het is niet aan te raden om je pak zelf te wassen en te strijken, behalve natuurlijk wanneer je een wasbaar pak koopt. Hang je pakken liever uit op een stevige houten of vilten kleerhanger met afgeronde hoeken. Met scherpe hoeken of smalle kleerhangers heb je meer kans op beschadigingen in je pak. Borstel vooral wollen pakken voorzichtig met een zachte stofborstel. Het materiaal trekt vaak stof aan, wat je er beter af kan borstelen voordat je jouw pak draagt.

https://www.instagram.com/p/CFT_MrIDsOE/

Uithangen voor verfrissing

Je pak uithangen kan je buiten doen, maar wanneer je pak kreukt kan je deze ook in de badkamer ophangen. De stoom van een warme douche laat kleine kreukels verdwijnen. Controleer voor je dit doet wel of de voering van je pak niet geplakt is. Wanneer de geplakte laag vochtig wordt, kan dit gaan bobbelen en dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor de duurzaamheid van je pak.

Meer onderhoudstips voor je kleding? Lees: “Zo onderhoud je jouw wollen jas.”

Koop meerdere pantalons voor hetzelfde pak

Het mixen en matchen van je pak is erg trendy en ook super praktisch. Pas echter op dat je niet te vaak de onderdelen van je pak los draagt. Dit kan op de duur kleurverschillen tussen je jasje en pantalon opleveren. Stoom daarom ook altijd je jasje en broek gelijktijdig. Draag je jouw pakken altijd in de vaste combinatie? Dan is het aan te raden om meerdere pantalons te kopen. De pantalon krijgt meestal meer te verduren dan het jasje, dus is het aan te raden om de slijtage te verdelen over twee broeken.

https://www.instagram.com/p/CFKcFKxFL6G/

Vervoer op een hanger of in een hoes

Gaat je pak mee op reis, bijvoorbeeld in de auto of in een koffer? Dan kan je deze tijdelijk in een hoes vervoeren. Meestal krijg je deze mee in de winkel waar je je pak koopt. Echte zakenmannen hangen hun jasjes natuurlijk op aan een hanger in de auto. Zo voorkom je namelijk kreuken in je jasje.

Meer over mix & match pakken? Lees dan: “Variatie met een mix en match pak.”

Nieuw pak nodig? Ontdek onze favorieten voor dit seizoen:

Lees ook

Meer tips en inspiratie

Campingoutfits waarin je wél gezien wil worden

Campingoutfits waarin je wél gezien wil worden

Camper klaar en out of office ingesteld? Dan is de vakantie officieel begonnen. Blijf jij deze zomer dichtbij huis? Dan ga jij voor praktische, maar stijlvolle outfits. Met deze campingoutfits maak jij indruk op het kampeerterrein – zelfs met die wc-rol onder je...

Zomeroutfits die in je handbagagekoffer passen

Zomeroutfits die in je handbagagekoffer passen

Hoewel je de afgelopen weken vast al hebt gesmuld van een heerlijke barbecue of een dagje op het water, is het nu tijd voor het échte genieten. Deze zomeroutfits passen in jouw handbagagekoffer!Nodig toe aan nieuwe zomerkleding? Dan is niets fijner dan laagjes! Zo kan...

Zo draag je de korte broek wél professioneel

Zo draag je de korte broek wél professioneel

Eindelijk blijft het kwik weer even boven de twintig graden. Tijd voor de korte broek, toch? De kantoordresscode zorgt dat veel van ons – zelfs met tropische temperaturen – naar de lange broekspijpen grijpen. Als je het ons vraagt is dat écht zonde. Want…Zo draag je...