Selecteer een pagina
Home 5 Mode 5 Je pak wassen in de wasmachine?

Je pak wassen in de wasmachine?

Laatste update: 11 maart 2020

Zo kan je een pak wassen in de wasmachine

Met de aankoop van een wasbaar pak, zijn de ritjes van en naar de stomerij voorgoed verleden tijd. Gemakkelijk thuis wassen in de machine, uithangen op een hanger, even bijstrijken en jij kan je favoriete pak gewoon weer aan!

Natuurlijk zijn er de wasvoorschriften in het label, maar wij vertellen je graag waar je rekening mee kan houden bij aankoop van wasbare pakken. Zo kan jij nog langer van je aankoop genieten!

In de wasmachine op een koud programma

Bij het Drip & Dry pak ontvang je een speciale waszak, hierin kan je jouw pak wassen in de wasmachine. De waszak helpt om de vezels van de stof te beschermen in de wasmachine. Gebruik een koud programma, het liefst 30 graden of een wol wasprogramma. Was met een klein beetje vloeibaar wasmiddel. Poederwasmiddelen kunnen namelijk vlekken achterlaten op gekleurde kledingstukken. Centrifugeren is niet nodig, of gebruik maximaal 400 toeren.

“Het is overigens niet altijd nodig om je pak te wassen in de machine. Je kan ook je pak even buiten hangen of in de badkamer hangen terwijl je doucht. De stoom zorgt ervoor dat je pak lekker opgefrist en kreukloos is.”

Drogen op een hanger

Laat je schone was liefst niet te lang in de wasmachine liggen, maar droog je pak ook absoluut niet in de droger! De hitte van de droger kan de vezels van de stof beschadigen. Hang na het wassen liever je jasje op een stevige hanger, zo behoud je de pasvorm van je pak en voorkom je onnodig kreuken van de stof. Je pantalon hang je op aan de broekrand, zo droogt de pantalon het snelst en voorkom je dat het wol uitrekt. Door de lichtgewicht stof droogt je pak snel.

Even bijstrijken of stomen

Hoewel de stof kreukvrij is, kan het zijn dat er na het wassen wat kreukels in de stof zitten. Zeker wanneer het pak na het wasprogramma even in de trommel is blijven liggen. Je kan op een lage temperatuur je pak even bijstrijken. Ook kan je je pak op de hanger hangen en het stoom van de strijkijzer van een afstandje zijn werk laten doen.

Lees ook: “Zo kan je het nog langer aan – Onderhoud je wollen jas.”

Meer wastips: “Jeans tips – Zo was je jouw spijkerbroek.”

Lees ook

Meer tips en inspiratie

Back to work outfits voor de eerste werkdag na de vakantie

Back to work outfits voor de eerste werkdag na de vakantie

De koffers en paspoorten weer opgeborgen. Het is tijd om het ‘gewone’ leven weer op te pakken. Back to work! Met deze outfits heb jij in ieder geval geen moeite meer met de eerste werkdag na de vakantie. Of in ieder geval een stuk minder dan.1. Rustig opstarten in een...

Campingoutfits waarin je wél gezien wil worden

Campingoutfits waarin je wél gezien wil worden

Camper klaar en out of office ingesteld? Dan is de vakantie officieel begonnen. Blijf jij deze zomer dichtbij huis? Dan ga jij voor praktische, maar stijlvolle outfits. Met deze campingoutfits maak jij indruk op het kampeerterrein – zelfs met die wc-rol onder je...

Zomeroutfits die in je handbagagekoffer passen

Zomeroutfits die in je handbagagekoffer passen

Hoewel je de afgelopen weken vast al hebt gesmuld van een heerlijke barbecue of een dagje op het water, is het nu tijd voor het échte genieten. Deze zomeroutfits passen in jouw handbagagekoffer!Nodig toe aan nieuwe zomerkleding? Dan is niets fijner dan laagjes! Zo kan...