Selecteer een pagina
Home 5 Mode 5 Zo kan je het nog langer aan: Onderhoud je wollen jas

Zo kan je het nog langer aan: Onderhoud je wollen jas

Laatste update: 10 december 2019

zo onderhoud je jouw jas van wol

Buiten is het guur en het wordt steeds vroeger donker. Een zekere HBO serie zou opperen dat de winter eraan komt. Een lange manteljas houdt je, ook met temperaturen onder nul, lekker warm en zorgt voor een verzorgde look in een handomdraai. Een goede jas is echter een flinke investering, dus houdt je deze het liefst zo lang mogelijk mooi. Hoe? Wij vertellen je hoe je jouw wollen jas het best kan onderhouden.

Wol wat niet goed onderhouden wordt kan flink krimpen, vorm verliezen, pluizen of zelfs vervilten. En dat wil je juist voorkomen als het op je manteljas aankomt!

Frisse lucht doet je wollen jas goed

Wol heeft een zelfreinigende functie en hoeft daarom minder vaak gewassen te worden dan andere stoffen. Heeft jouw jas geen vlekken? Dan kan je deze het beste even laten luchten op een kledinghanger in de buitenlucht of in de badkamer terwijl jij een goede warme douche neemt. Vochtige lucht werkt goed om vervelende luchtjes en eventuele kreukels te verwijderen. Kan je jouw jas de volgende dag gewoon weer aan!

Vlekken handmatig verwijderen

Zeker met een mantel in lichtbruin of lichtgrijs kan het voorkomen dat je een zichtbare vlek maakt. Balen! Maar niet getreurd! Pak een zacht borsteltje of een zachte schone doek en borstel met lauw water voorzichtig over de vlek met de richting van de stof mee. Ga niet boenen of te hard wrijven, dit beschadigt en vervormt de stof.
Let op! Ieder wollen kledingstuk vraagt om verschillend onderhoud en verzorging. Lees dus altijd goed het etiket of laat het reinigen over aan een stomerij. Wil je weten wat de symbolen op je kledingetiket betekenen? Lees dan ‘De betekenis van wassymbolen’.

Stoom en wollen items

Zoals we al eerder zeiden: stoom doet wollen items goed. De wasmachine is een no-go voor je wollen jas. Sommige wollen items mag je gelukkig wel met de hand wassen, maar jassen kan je beter aan de (stoom-)specialist overlaten. Gelukkig hebben wij in Voorburg een instore was- en stoomservice. Breng je mantel naar de winkel en laat de specialisten zich druk maken om die vlek. Krijg jij jouw jas binnen een week weer als nieuw terug. Meer weten over deze service? Bekijk dan onze stomerij en wasservice pagina.

Pluisjes en pillen verwijderen

Het kan gebeuren dat je stof iets gaat pluizen of pillen. Dit heeft niet automatisch iets te maken met de kwaliteit van de stof. Het is wel vervelend, want het lijkt al snel of je kleding beschadigd is. Gebruik een pillenkam of ga heel voorzichtig met een scheermesje te werk om de bolletjes op je wol weg te snijden. Pas wel op dat je de stof niet beschadigt!

Mot met motten

Als de lente aanbreekt wordt het tijd voor het opbergen van je wollen jas. Zorg ervoor dat motten niet bij je jas kunnen. Hier zijn allerlei trucjes voor. Zo is het slim om je jas van tevoren te laten reinigen en je jas liggend op te bergen (dit voorkomt het vervormen van de stof). Pak je jas in met papier en voeg een buideltje kruidige geuren toe. Geuren als munt of lavendel zijn ideaal om motten tegen te gaan. Zo heb je nog jaren plezier van jouw geweldig mooie jas!

Wil jij er ook gewoon verdomd goed uitzien? Overweeg dan een stijlvolle wollen jas deze winter!

Bekijk hier wollen jassen online!

Lees ook

Meer tips en inspiratie

Back to work outfits voor de eerste werkdag na de vakantie

Back to work outfits voor de eerste werkdag na de vakantie

De koffers en paspoorten weer opgeborgen. Het is tijd om het ‘gewone’ leven weer op te pakken. Back to work! Met deze outfits heb jij in ieder geval geen moeite meer met de eerste werkdag na de vakantie. Of in ieder geval een stuk minder dan.1. Rustig opstarten in een...

Campingoutfits waarin je wél gezien wil worden

Campingoutfits waarin je wél gezien wil worden

Camper klaar en out of office ingesteld? Dan is de vakantie officieel begonnen. Blijf jij deze zomer dichtbij huis? Dan ga jij voor praktische, maar stijlvolle outfits. Met deze campingoutfits maak jij indruk op het kampeerterrein – zelfs met die wc-rol onder je...

Zomeroutfits die in je handbagagekoffer passen

Zomeroutfits die in je handbagagekoffer passen

Hoewel je de afgelopen weken vast al hebt gesmuld van een heerlijke barbecue of een dagje op het water, is het nu tijd voor het échte genieten. Deze zomeroutfits passen in jouw handbagagekoffer!Nodig toe aan nieuwe zomerkleding? Dan is niets fijner dan laagjes! Zo kan...