Selecteer een pagina
Home 5 Tech 5 Zo bepaal je zelf je schoenmaat

Zo bepaal je zelf je schoenmaat

Laatste update: 4 maart 2017

Het is altijd tijd voor nieuwe schoenen, alleen jammer dat je ze niet vooraf kunt passen als je ze online bestelt en daarom bestel je snel de verkeerde schoenmaat. Maar aan dit probleem is een einde gekomen. Only for Men heeft namelijk de oplossing.

Twijfel je over je schoenmaat en heb je altijd al willen weten hoe je er zelf achter kunt komen wat de juiste schoenmaat is voor jou? Door middel van deze makkelijke trucks bestel je nooit meer te kleine of te grote schoenen.

Maat bepalen
De old school manier; zoals je wel zult begrijpen bepaalt de lengte van je voet je schoenmaat. Gedurende de dag zwellen je voeten altijd een beetje op. Het is daarom ook slim om aan het einde van de dag je voeten op te meten.

Wat heb je allemaal nodig om je voeten op te meten; een A4 papier, pen/potlood, liniaal en niet te vergeten een voet. Let op; je ene voet is altijd iets langer dan je andere voet. Kies daarom je langste voet om je schoenmaat te bepalen.

Leg je A4 papier op de grond tegen een muur. Ga met sokken aan of op blote voeten op het vel papier staan en houd je hielen tegen de muur. Zet vervolgens een streep bij het uiteinde van je tenen. Stap van het vel papier af en meet met de liniaal de afstand (in centimeters) tussen het begin van het vel papier en de streep. Tel bij de uitkomst één centimeter op zo geef je je voeten wat meer ruimte. Vervolgens zoek je met deze lengte jouw maat op in de maattabel. Voila, nu weet je jouw schoenmaat.

Tip
Nieuwe schoenen zijn vaak wat stug, naarmate je ze draagt worden ze vanzelf soepeler. Knellen ze wanneer je ze voor het eerst aan trekt, dan zal je ze waarschijnlijk niet uitlopen en kun je beter verder zoeken naar een beter passend model. Mocht je twijfelen? De gespecialiseerde modeadviseurs bij Only for Men staan graag voor je klaar!

Bowers & Wilkins: listen and you’ll see!

Bowers & Wilkins: listen and you’ll see!

Mannen houden van gadgets. Daarom vind je bij Only for Men altijd de beste audiogadgets, bijvoorbeeld van het merk Bowers & Wilkins. Dit merk staat bekend om zijn hoogwaardige audioapparatuur. We vertellen je graag meer over het merk Bowers & Wilkins! We nemen...

Wil jij een thuisbioscoop creëren?

Wil jij een thuisbioscoop creëren?

Het bedrijf Xiaomi heeft al vele leuke gadgets gelanceerd. Vaak ook voor een fijne prijs. En nu komen ze weer met iets nieuws, waar wij nu al fan van zijn. Namelijk een mini versie van een beamer. De Xiaomi MIJIA beamer is een goedkopere en kleinere versie van de Mi...

Geslaagde Only for Men Experience Tour

Geslaagde Only for Men Experience Tour

Zondag 19 november vond de Only for Men Experience Tour plaats. Deze unieke tour werd in samenwerking met Volvo en Bowers & Wilkins georganiseerd. Het was een groot succes!   Tijdens deze tour maakten een aantal vaste klanten van Only for Men kennis met de...